Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Rossz számlaszámra utaltam a...

Rossz számlaszámra utaltam a pénzt. Mi a teendő ebben az esetben? (bővebben lentebb)

Figyelt kérdés

Az egyetem gyűjtőszámlájára szerettem vna utalni pénzt, elmentem az illetékes bankba, és csak akkor vettem észre, hogy nem írtam fel a számlaszámot :/ megkértem az ügyintézőt, hogy legyen szíves nézzen utána az interneten, vagy az eddigi tranzakciók közt.

Lediktálta nekem a számot, én pedig minden kétely nélkül leírtam..befizettem "X" összeget (mert a sajátomon nem semmi összeg)..hazaértem, és akkor láttam, hogy rossz a "kedvezményezett számlaszáma"..

Van rá mód, hogy visszakapjam a pénzt, stbstb.??

2011. febr. 23. 22:05
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
ezekután elkerülöm nagy ívben..
2011. febr. 23. 22:35
 12/20 anonim ***** válasza:

"elmentem az illetékes bankba, és csak akkor vettem észre, hogy nem írtam fel a számlaszámot"

"Lediktálta nekem a számot, én pedig minden kétely nélkül leírtam"

Bocs, de az előzmények ismeretében simán lehet, hogy te értetted rosszul. Ha nem olvastad vissza, vagy ő még egyszer, az sem volt bölcs dolog.

2011. febr. 23. 22:47
 13/20 anonim ***** válasza:
Az elindult átutalás (tehát az átutalás értéknapján már) visszavonhatatlan tranzakció, a bank le is igazolja, hogy visszavonhatatlanul teljesítette. De jelen esetben nem átutalásról beszélünk, hanem pénztári készpénzbefizetésről. Ez pedig stornózható tranzakció.
2011. febr. 23. 22:52
 14/20 anonim ***** válasza:
Utolsó, ne haragudj, de pont fordítva van. Egy pénztári kpbefizetés rögtön megjelenik a számlán. Az utalás sztornózható, mivel átfutási ideje általában 2 munkanap. Légyszives nézz utána vagy érdeklődd meg egy bankban.
2011. febr. 24. 10:19
 15/20 anonim ***** válasza:

Kedves előttem szóló, nem haragszom. Amennyiben az utalás értéknapon kifutott, akkor azt már nem stornózhatod, és a bank jogosult visszavonhatatlansági igazolást kiadni. Egy pénztári készpénzbefizetés viszont a befizetés napján "nyom nélkül" stornózható (tehát nem jelenik meg a bankszámlakivonaton).

Tudom, hogy így van, mert már volt rá példa.

Az átutalás addig visszavonható, amíg az összeg nem könyvelt, hanem csak zárolt. Könyvelést követően - főleg, ha már kiment a GIRO-ba - a tranzakció nem vonható vissza és ismét mondom, kiadható rá a visszavonhatatlansági igazolás.

2011. febr. 24. 20:58
 16/20 anonim ***** válasza:

Nem tudom ez milyen bank, a fél családom bankos.

Azért érdeklődnék, hogy kérdező hogy járt. Mert a mi bankjaink szerint utalás visszavonható amíg zárolva van.

2011. febr. 24. 21:06
 17/20 A kérdező kommentje:
FHB bank
2011. febr. 26. 20:06
 18/20 anonim ***** válasza:
Sikerült sztornóznod az utalást? Mi történt? Zárolt tételt utalásnál lehet sztornózni, viszont kp befizetést abszolút nem lehet. Ez a másik válaszoló lehetetlenséget állított a fordítottjával. Egyik banknál sem működik így.
2011. febr. 27. 17:10
 19/20 A kérdező kommentje:

az ügyintézővel szóba jött a diákhitel, és mielőtt befejeztem volna a mondókámat, hogy hogysmint alakulnak a dolgaim a diákhitel központtal, oda sem figyelt, hogy mit beszélek, automatikusan a diákhitel számlaszámára keresett rá a neten, merthogy ő úgy értette, h. vissza szeretném törleszteni 1 részletét.. -.- holott erről szó nem volt, csak egyszerűen figyelmetlen, nem is értem hogy alkalmazhatnak 1 ilyen embert.. bementem reklamálni másnap, és mondta h. nyugi, elintézi nekem a dolgokat..felhívta a diákhiteleseket, hogy legyenek szívesek utalják vissza nekem a pénzt stbstb., azt mondták a telóban h. ez 1 hosszú procedúra lesz, írjak 1 kérelmet amiben megfogalmazom, hogy miért történt ez a baki, csatoljak hozzá ezt meg azt (átutalási megbízás másolata, személyes adatok), küldjem el faxon, biztonság kedvéért postai úton is..

Végül sikerült elintéznem a dolgot, legközelebb már csak azért megyek vissza a bankba, hogy megszüntessem náluk a számlámat mert nem szeretnék a jövőben ilyen retardált ügyintézők miatt idegbajoskodni :)

2011. febr. 28. 15:31
 20/20 Semmii válasza:
Azert te sem voltal valami okos gyerek, ha szamlaszam nelkul akarsz utalni es mastol varod h megkeresse neked. 50-50% ba vagytok felelosek a dologban, de csak te szoptad meg egyedul a tortenetedben. Az ugyintezo meg leszarja h te milyen hulye vagy.
2018. dec. 28. 03:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!