Az OTP eladta valami faktoring cégnek a hitelemet, mert 3 hónapja nem tudtam fizetni. Felraktak a BAR listára is. Hogyan fizessek, ha eddig sem tudtam? És mi történik, hogy a faktoringnál van a hitelem?
velük lehet újra egyezkedni, más törlesztőrészletet megbeszélni. Ha már tudod melyik cégnek adták el, akkor fel kell velük venni a kapcsolatot.
de ha nem fizetsz, akkor elöbb utóbb a bíróságon találod magad.
Szia!
Sajnos nem érdekli őket, hogy miért nem tudsz fizetni...:-( Sok hasonló tapasztalatom van ezügyben. Behajtják mindenféleképpen...:-(
Sajnos a faktoring cég is csak pár (3, de ez lehet, hogy attól függ, melyik banknál vetted fel a hitelt) hónap haladékot jelent, utána bíróságra kerül a sor, de ha közben fizetsz, akkor legalább annyival csökken a tartozás összege.
Sajnos a bíróság már plusz kötlségeket jelent, és kapsz egy fizetési meghagyást. Ha akkor sem fizetsz, elkerül az ügy bírósági behajtóhoz, ő viszont jelzálogot tesz az ingatlanodra, vagy viszi a kocsit, vagy elkezdi vonni a jövedelmed egyharmadát.
Próbálj meg valamit kitalálni, amiből legalább egy kis részét tudod fizetni.
Kár volt megvárni, amíg BAR listára kerülsz, előtte lehet, hogy lehetett volna egyezkedni a bankkal...
Az előzőt szeretném kiegészíteni annyival, hogy nyilván nem 1-2 hónap alatt kerül az ügy a behajtási stádiumba, alighanem sokkal inkább több hónap, esetleg 1 év. Ha viszont elkerült az ügy a behajtóhoz, akkor ő pillanatok (max. 1 hónap) alatt leterheli a leterhelhetőt. És akkor már ott vannak az egyéb költségek is (bíróság stb.).
Ezt semmiképp ne várd meg, találj ki addig valamit, kérj segítséget családtől, barátoktól!
Én kezesként kerültem az otp faktoring "tulajdonába". Már két éve megy a huza-vona. Semmilyen kompromisszumra nem hajlandóak, szerintem csak a kamatnövelés a céljuk. (esetemben 9,2 millió az alap, 2 év alatt több, mint 13millió + végrehajtási költség lett) mivel én kezes vagyok, két ingatlan fedezetből kellene beszedniük a pénzt, de mind tőlem akarják, tehát húzzák az időt, kérvényeimet sorozatosan elutasítják. Azt javaslom, mielőbbi kompromisszum kellene, nálunk már letiltás van a fizetésből (33%) s 1 millió forint végrehajtói díjat is ki kell fizetnem. Ha elárverezik a házat, még az árverezési költséget is ki kell fizetni. A kamatok miatt hamar eléri az ember, hogy már nincs elég fedezet.
Megoldás refinanszírozó bankkal a hitelt kiváltatni minél hamarabb. (nálam ez nem lehet, mert vályog a ház) hosszabb lejáratú hitelt felvenni, halasztott fizetéssel, "munkanélküli" biztosítással egybekötve. MINDENKÉPP BANKI SZAKEMBER SEGÍTSÉGÉT KÉRJE SÜRGŐSEN!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!