Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Érdemes diákhitelt felvenni?

Érdemes diákhitelt felvenni?

Figyelt kérdés
aki vett már fel, vagy ismer olyant, írja le legyen szíves a tapasztalatait. Előre is köszönet
2011. jan. 24. 13:49
 1/5 anonim válasza:

Én felvettem sajnos! De azt tudom mondani csak a legvégsőbb esetbe vedd fel!

Én havi 25000 vettem fel 5 éven át! Most csak havi 10000 forint a kamat törlesztése és akkor még nem csökkent a tartozásom!

2011. jan. 24. 13:56
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is fel kellett/kell, hogy vegyem, mert másképp nem tanulhatnék Pesten. Én azt mondom, hogy ha befektetés, akkor nem rossz, tehát a legszükségesebbekre költöd, és a tanulásodat finanszírozod belőle (ebben benne van a kolitól kezdve a közlekedésen át tankönyvekig minden), hisz megtérül. De ha szórakozásra, rezsire, albérletre megy el, akkor nem éri meg szerintem. Mégiscsak hitel.
2011. jan. 24. 13:59
 3/5 anonim ***** válasza:

15.39-es válaszolónál van a pont! Ha a tanulást finanszírozod belőle = befektetés., ami jó eséllyel bőven megtérül. Max. a törlesztésnél törekedj majd arra h az első x havi fizudból gyorsan visszafizesd. Különben az van amit az első válaszoló írt, h folyamatosan nő a tartozásod, a törlesztés az éves kamatokat sem fedezi. Eltapsolni, elszórakozni a pénzt, hát ez relatív, mert a személyi hitelek 30%-os THM-el meg e fölött mennek, tehát ezekhez képest jó üzlet a 10%-os kamatozású "személyi hitel". Viszont szerintem is luxus hitelből dorbézolni. Ha épp erre nincs pénzed (tudom én hogy ebben a korban ez is fontos, naná! ;) akkor legfeljebb vegyél fel havi 10e Ft-ot, havi folyósításban, és akkor ez a havi bulikereted. Akkor mégsem adósodsz el nagyon, jut is marad is.

Én is felvettem 1 évre, tandíjra költöttem. Amint dolgozok előtörlesztem, az első pár havi fizumból csak bkv bérletet, kaját veszek majd, a többit a hitelre fordítom.

2011. jan. 24. 14:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy csak akkor vedd fel, ha valóban kell, mert értelmes dologra költöd. Én egy éven át vettem fel, azt elbuliztam, nem jó. De szerencsére hamar rájöttem :)

A megélhetésed finanszírozására jobb a diákmunka. Húzós, de az is húzós, amikor az életed úgy kezded pár milla adóssággal, hogy még nincs semmid.

Ismerek olyat, aki a vállalkozását indította el belőle, és pár év múlva egyben visszafizette, mert annyit hozott a vállalkozás. Na ez az, amire érdemes felvenni.

Vagy ha a sulid által annyival jobb jövedelmed lesz.

2011. jan. 24. 16:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy szántatok időt megválaszolni a kérdésem.
2011. jan. 30. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!