Így járhat a diákhitel? (merőben elméleti kérdés. )
Ha egyetemről repülsz akkor nem jár a diákhitel.Akkor szólni kell nekik,hogy már nem vagy egyetemista,és ne küldjék a pénzt.Ha nem jelzed,akkor egy összegben fogják visszakövetelni tőled...
Diákhitel csakis egyetemi,főiskolai hallgatók igényelhetik.
Nem jár :D Én pont ugyanígy voltam, azt hittem, hogy a konzi miatt még ha nem is fogom kapni, de legaqlább nem kell fizetnem. De persze jött négy hónap után a levél, hogy máris elmaradásban vagyok...
Viszont nem kérték vissza egy összegben!! Csak simán havonta kellett törleszteni, pedig nem jelentettem be semmit.
Amíg tanulsz, addig törlesztened sem kell, csak a tanulmányaidat kell igazolni.
A folyósítás feltétele pedig a felsőfokú tanulmány, de már "emelt" OKJ-re is megkapod.
Nem!
Elmondom, nálam mi volt: érettségi után még volt két évem a konziban (egy év csúszással kezdtem). De elkezdtem egy egyetemet is. Tehát abban az évben párhuzamosan csináltam a kettőt. Ekkor vettem fel diákhitelt.
Persze nem bírtam a két sulit (Bartók+BME :D), ezért abbahagytam az egyetemet. A második évben csak a konziba jártam. Ekkor törlesztenem kellett. Közben beadtam a felvételit, ezért a harmadik évtől megint egyetemista vagyok. Ez azt jelenti, hogy az utolsó törlesztőrészletet augusztusban kellett kifizetnem, mivel szeptembertől megint felsőoktatási jogviszonyom volt.
De attól, hogy beadod a felvételit, még nem leszel felsőoktatásban részt vevő hallgató. Az majd csak a beíratkozás után lesz. Tehát mindenképpen a beíratkozásig kell törlesztened.
És nem, a konzi semmilyen szempontból nem felsőfokú, konkrétan úgy veszik, mintha egyáltalán nem járnál iskolába.
Még egy: jelentsd be a változásokat. Különben továbbra is törlesztened kell majd.
"Amíg tanulsz, addig törlesztened sem kell, csak a tanulmányaidat kell igazolni."
Na ez az, ami nem így van. Én is ezzel próbáltam érvelni az ügyfélszolgálaton, de nem fogadták el. Csak akkor igaz, ha egyetemen tnaulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!