Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Megéri most - 2009 februárjába...

Megéri most - 2009 februárjában - előtörleszteni a svájci frank alapú hitelünket?

Figyelt kérdés
200 CHF-el számolva 633000 tartozást számoltam ki, mikor felvettük 160 CHF volt. Emelkedik még vajon? Milyen ütemben? Vagy csak bukunk ha kifizetjük ezzel kiszámolva???
2009. febr. 1. 18:26
 1/5 anonim ***** válasza:
16%
Számoltál rá kamatot és kezelési költséget is? Mert elkérhetik a futamidő lejártáig hátralévő kamatokat is!
2009. febr. 1. 19:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez jó kérdés! Nekem is "svájcim" van. Én kivárok, szerintem vissza fog erősödni a forint.

-illéspityu-

2009. febr. 1. 20:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Nagyon rossz ötlet olyankor visszafizetni, vagy előtörleszteni, amikor sokkal gyengébb a forint, mint a kötéskori árfolyam,mert sok százezerrel nő olyankor a visszafizetendő tőke.

Sok bank egyébként is magas akár 100ezres nagyságrendű lezárási költséget is terhel a hitelezőre, szerződésmódosítás címszóval.

Ha valamikor visszafizetnéd, azt akkor kell, ha hirtelen rengeteg pénzed lesz, és nem érdekel az árfolyamveszteség, vagy akkor, ha erősödik a forint, legalább a kötéskori árfolyam szintjére.

2009. febr. 1. 20:37
 4/5 anonim ***** válasza:
74%
Mindenképp buksz rajta, most nem éri meg előtörleszteni, kivéve, ha feldob a pénz. Mi is ki szeretnénk fizetni majd a tartozásunkat, de egyenlőre kivárunk, remélem nyárra erősödik annyit a Ft, hogy veszteség nélkül lezárhatjuk a hitelünket. Az viszont nem igaz, hogy a futamidő végéig kalkulált kamatot meg kell fizetni. Minden bank kér előtörlesztési díjat vagy szerződésmódosítási díjat, amennyiben hamarabb visszafizeted a kölcsönt, de a hátralévő kamatot nem szedhetik be.
2009. febr. 1. 21:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm! Az a gond, hogy nem fogjuk bírni szerintem havonta a 40000-et törleszteni, mivel jövő hónaptól GYest kapok, 28000 Ft ugyebár. Kapnánk kölcsön a családból, s kamatmentesen kéne oda visszafizetni, s nem a banknak tartoznánk tovább, de ez a 200-as CHF már durva. Csak tudná az ember, hogy felfele megy még, vagy mostmár lefele???!!
2009. febr. 2. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!