Árverezésnél ki viszi a házat? A vállalkozó vagy a bank?
A következő lenne a történet:
-Van egy házunk,hitelt vettünk fel rá,svájci frank duplája lett,munkahely megszünt,a szokás dolgok csak.
-Nem tudtuk fizetni a hitelt.
-2-3 éve egy vállalkozó 3 millió ft-ért felújította a házat,de ezt nem tudtuk kifizetni neki akkor,így papirt írtunk róla.
-Ez most kamatozik kb. 4 milliónál járhat.
-Áprilisban szerintem már lesz árverezés,valószínűleg nekünk is.
-A banknak jelzáloga van a házon,a vállalkozónak pedig papírja,ügyvédi,hogy a munkájáért tartozunk neki.
-Ki kapja a házat? Ez lenne a nagy kérdés.
Azt hallottam,hogy a vállalkozónak talán több esélye van,mert ő a munkabéréért küzd,a bank,hát az meg a bank:)
Abból a szempontból lenne jobb ha a vállalkozó kapná a házat,hogy esélyesebb,hogy x összegért maradhatnánk benne,a bank viszont kilakoltat.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
Mindenkinek hasznosra értékeltem a válaszát!
Kedves utolsó! Sajnos ezt nem értem:"A vállalkozó nem a munkabéréért küzd, hanem a vállalkozói díjért."
Éppen,hogy a munkadíját szeretné bevasalni rajtunk.
Köszönöm!
Igen, a munkadíjáért. De az nem munkabér. A kettő teljesen más.
A munkabér ami elsőbbséget élvez felszámolásnál, árverezésnél. Bérszámfejtés alapján kapja az alkalmazott. Társas vállalkozásnál a tulajdonos is állhat a saját cégénél alkalmazásban.
A munkadíj a vállalkozó esetében a számlázott összeg (az anyagköltségen felül, ha azt is ő biztosítja)
A vállalkozó tőled nem munkabért kap (te nem alkalmazod, mint foglalkoztató) hanem munkadíjat (amiről számlát kell kiállítania)
Üdv!
Köszönöm az újboli választ és sikerült megértenem a különbséget is szerintem.
Tehát akkor ő munkadíjat kapna,a munkabér akkor lenne,ha mondjuk ácsok,segédmunkások,kőművesek csinálták volna,és ők a megdolgozott munkájukért nem kapták volna meg a fizetést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!