Paypal? De hogyan is kéne nekiállnom?
Én is nemrég kezdtem használni, ezért én is sokat keresgéltem a témában.
Természetesen ha csak vásárolni akarsz, akkor elegendő a Personal account. Manapság már szinte minden bankkártyát lehet használni paypalon történő vásárláshoz, függetlenül, hogy melyik országban adták ki vagy épp milyen pénznemet használsz, hiszen a paypal átváltja neked.
A számlád adatait ha jól emlékszem nem kell megadni, csak a bankkártya adatait. Mert ez a kettő nem azonos. Regisztráció és az e-mailes hitelesítés után 1Ft, eurós számla esetén kb 1-10 cent terhelést végez a kártyád hitelesítésére. Ezt később úgy írják jóvá, hogy az első vásárláskor a paypalnak fizetendő járulékból levonják.
A tranzakció az ebay oldalán kezdődik, ha megnyerted az aukciót, átirányít egy oldalra, ahol ellenőrizheted az adatokat és választhatsz, hogy rögtön vagy később fizetsz. Ha rendben találtad, akkor a fizetés gombra kattintva átirányít a paypalra, ahol bejelentkezve szintén ellenőrizheted az összeget. Ha itt is rendben, akkor a fizetés gombra kattintva az összeg zárolódik a kártyádon, pont ugyanúgy, mint amikor aláírással és nem pin kóddal hitelesíted magad kártyahasználatkor.
Külön összeg a paypalon azért van, mert ott is tárolhatsz pénzt. Ennek inkább magasabb szintű fiókokkal van értelme, ahol már fogadni is tudsz pénzt. Ekkor ugyanis megadhatod, hogy a kapott összeg ne kerüljön rögtön átutalásra a számládra, hanem a paypal számládon tárolódjon, így onnan is fel tudod használni fizetésre, ezzel megspórolva az oda-vissza utalás valamint a valutaváltás költségét. Vagy akár az árfolyam ingadozásokat kihasználva azzal is spórolhatsz, ha akkor töltöd fel pénzzel, mikor neked a legolcsóbb.
A paypal azoknak javasolja, akik sok, kis összegű vásárlást végeznek. Ilyenkor csak egy tranzakciót végzel a bankszámládon, mikor azt az összeget feltöltöd paypalra, így nem lesz budipapír hosszúságú hó végén a bankszámla kivonatod és az sms értesítések árát is megspórolod.
az 1-2 hetes eltéréseket túlzásnak tartom, az viszont tény, hogy a bankok közötti kommunikáció nem azonnali, néhány napot igénybe vehet. De szerintem ez lényegtelen, hogy a bankok mit molyolnak egymással addig amíg a pénzem ott van időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!