Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Az infláció levonása után a...

Az infláció levonása után a magánnyugdíj hozamom 84. 000 ft-jából mennyire számíthatok?

Figyelt kérdés

Mennyit visz el az infláció?

Ez 2004-2010 ig jött plusz hozam, a tőkén felül.

Meg gyorsithatom a hozamom kifizetését, kifizettetését azzal, hogy sietősen átlépek még idén az államiba?

2010. dec. 18. 08:14
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

ezt nem a kormány fizeti hanem az OTP MNYP

MELLESLEG ELMEBETEG UTOLSÓ, HAVI LEBONTÁST KAPOK EMAILBEN A MNYP SZámlám állásáról!!!!!

Mi az hogy még senkinek nem adtak ki adatot ember?

Az ügyfélnek sem? vicc......ú

Ez a magyarság. Amikor angliába éltem 3 évig, nem a lengyelek, nem a románok, nem az angolok, nem a cigányok loptak meg kétszer, hanem a MAGYAROK!!!!!! A saját nemzetiségem!

BALOLDALI VÁLASZADÓK VÁLASZÁRA NEM VAGYOK KÍVÁNCSI.

Ez a leg alávalóbb nép a földön.....

2010. dec. 18. 11:53
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

"ezt nem a kormány fizeti hanem az OTP MNYP "

200ezer fölötti az aktuális hozamod?

"Mi az hogy még senkinek nem adtak ki adatot ember?

Az ügyfélnek sem? "

Nekik jelenleg a legkevésbé érdekük, hogy te megtudd a valódi gyenge eredményt.

"Ez a leg alávalóbb nép a földön....."

Te is magyar vagy?

Tudod mit? Számíts hatmillióra. Nagyon pofára fogsz esni a kasszánál...

2010. dec. 18. 12:00
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, az összes politikust utálom, de úgy tűnik, te is ugyanolyan mocsok és vak vagy, mint ők.
2010. dec. 18. 12:09
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Az infláció azt jelenti, hogy pl 100 forint mennyit ér adott évben. Teszem azt 2,5%-os inflációnál az eredeti 100 az már csak 99,97. Ha 10 év alatt minden évben 2,5 az infláció, akkor az eredeti 100 forintod minden évben csökkent 2,5%-al. Mint a kamatos kamatnál, így ennél is úgy történik a számítás, hogy nem a 100 forintot veszik alapul, hanem az évente változott összeget. Tehát legyen 100 az alap összeg, évi 2,5% infláció és 10 év. Plusz figyelembe kell venni, hogy évenként levonnak működési költséget és fizeted majd a 16% adót is. Legyen a működési költség évi 1 forint. A 10.év végére kb 89,70 lesz a 100 forintból….
2010. dec. 18. 12:10
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes. A korábbi privátban azt írtad nekem, hogy 500 a befzetés és 590 a mostani egyenleg. Most meg azt írod, hogy az infláció utáni hozam 84000. Hogy te mennyire pofára fogsz esni. Csak majd írd meg, hogy mennyit kaptál meg (ha kaptál!). Ugyanis a könyvelőd jelenleg kb 5,5%-os inflációval számol, ami annyiból igaz lehet, hogy az ÁTLAGOS infláció kb ennyi 2004 óta. ÉVENTE. 1,055^6=1,3788, vagyis ÖSSZESEN meg 37,88% az infláció 6 év alatt. Ne lepődj meg, ha mínuszos leszel. Tényleg ne.
2010. dec. 18. 12:29
 16/26 A kérdező kommentje:

Utolsó előttinek: 100 ból 2.5 az 99.97? szerintem 97.5!

Menj vissza a suliba számolni!

Utolsónak: Az infláció nem adódik összem, mivel azt évente könyvelik.

Az egyenlegem hozammal együtt 590.000

Mellesleg nem vallom és nem tartom magam magyarnak.

Még pár hónap és végképp elfelejtem ezt a sz*r országot.

2010. dec. 18. 13:03
 17/26 anonim ***** válasza:
86%

Talán kezdetnek azt kéne leszögezni, hogy:

1. fedezet nélküli pénzben számolunk és

2. fogyasztói árindex inflációról beszélünk (CPI inflation)

+

azt, hogy a kérdés ebben a formában értelmezhetetlen, a hozamot megadtad, a tőkét nem…

+

azt sem adtad meg, hogy milyen inflációval akarod kiigazítani a hozamot

· fogyasztói árindex inflációval?

· kiskereskedelmi árindex-el?

· Monetáris inflációval?

· Medián árindex-el?

Vagy a fogyasztói árindex inflációt csak a

· Lakásárindex-el egészítsük vagy a

· Lakásárindex-el és az egészségügyi árindex-el, stb. egészítsük ki

+ nem olyan egyszerű kilépni és pénzt felvenni egy ilyen rendszerből, nem erre találták ki, ezen a pontos se értem a kérdés lényegét.

Miről beszélünk?

A zárógondolat „átlépek az államiba” is egy kissé furcsa

Gond nélkül át fognak léptetni oda.

Semmit sem kell tenned.

És nem is lesz olyan nagy a különbség, a pszeudo-magán se volt jobb

Én a magam részéről nem is foglalkozok az egésszel.

Eddig se érdekelt.

Nem éreztem magaménak ezt a pénzt.

És fel se merült bennem az, hogy ezt az én érdekemben fektetik be.

Azt se tudom, hogy mennyi van ott.

+

A fedezet nélküli pénz kapcsán (ebben megy a játék…) érdemes észben tartani, hogy itt semmi sincs fundamentumhoz kötve…

Itt bármennyi fedezet nélküli pénzt lehet "teremteni" (csak egy "gombot kell megnyomni", az egész rendszer "pénzteremtésről", monetáris inflációról, vagyon és jövedelem-újraelosztásról szól. A jegybank és a kereskedelmi bankok egyaránt pénzt teremtenek)

Pl. 1946 és 2010 között aranyparitáson a magyar forint durván a hétszázad részére csökkent

(1946-ban a forint aranyalapú pénz volt 1 kg arany 13210 forint volt, ma 1 kg arany 9-9,5 millió forint)

Tehát a forint a vásárlóerejének a

99.99%-át elveszítette

és valamivel több, mint a

0,01%-át őrizte meg

2010. dec. 18. 13:15
 18/26 anonim ***** válasza:
86%

[link]

"The Austrian School has consistently argued that a "traditionalist" approach to inflation yields the most accurate understanding of the causes (and the cure) for inflation. Austrian economists maintain that inflation is by definition always and everywhere simply an increase in the money supply (i.e. units of currency or means of exchange), which in turn leads to a higher nominal price level for assets (such as housing) and other goods and services in demand, as the real value of each monetary unit is eroded, loses purchasing power and thus buys fewer goods and services."

2010. dec. 18. 13:23
 19/26 anonim ***** válasza:
88%

Csak a rend kedvéért:

Rossz színben tüntettem fel a forintot, mivel jelenleg vásárlóerő-paritáson az eredeti értéknek nem 0,01%-án

Hanem

0,1%-án áll

„Kibocsátáskor még arany alapú pénz volt. 1Ft = 0,0757575 gramm arany. 1 kg arany = 13210 Ft. 8.700/1946 (VII.29) M.E. rendelet”

[link]

1946

1 kg arany = 13210 Ft

2010-12-18

1 kg arany = 9127000 HUF (44186 USD)

[link]

+

arról se feledkezzünk meg, hogy 1946-ban a forint aranyalapú pénz volt

tehát

a pénz de jure arany volt

a bankjegy pedig pénzhelyettes volt

persze ez de facto sohase működött, ez nem „gold specie standard” volt forgalmi aranypénzzel, az 1914-ben véget ért nálunk

és a de jure pszeudo (magyar forint) „aranystandard” is gyorsan véget ért nálunk.

A primitív, barbár árupénz kapcsán pedig belinkelek egy fényképet:

[link]

Ez a 100 koronás forgalmi aranyérme primitíven őrzi az értéket, ma úgy 330000 HUF-ot ér az aranytartalma alapján.

Igen primitív megoldás nem kellett hozzá nyugdíjpénztár, jól el volt, pl. a szekrény mélyén.

2010. dec. 18. 14:04
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te nagyon buta vagy.

Azért mielőtt lemondasz a leendő nyugdíjadról, ezt nézd meg (a megfelelő összegeket írd be, ami nálad érvényes):

[link]

2010. dec. 18. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!