Hitel kettőnk nevén, fizetésképtelenség, munka elveszett, milyen lehetőségeink vannak?
Ha kettőnk nevén van 5,5 M lakáshitel, csak a szerzett házon van jelzálog, mindketten munkanélküliek lettünk, gyerek nincs, mi lesz? mármint én nem oda vagyok bejelentve, hanem a szüleimhez, más városba. Onnan is elviheti a végrehajtó a szüleim dolgait? (Igazolni nem tudom, hogy lehet a 20 éve vett dolgok tulajdonosát, meg a tv, meg stb...)
Tudnátok segíteni?
Köszönöm.
A fenn maradó összeget lehet törleszteni majd de arra is megy majd kamat, szóval még rosszabb lesz a helyzet és a semmit fogod évekig nyögni majd.
Sajnos ez így van!
Köszönöm a választ, akkor majd gyakorlatilag a semmit törlesztem... De legalább a szüleimtől/szüleinktől nem vesz el semmit...
Már látom, hogy teszi tönkre az ember életét egy aláírás...
Soha többet nem fogok hitelt felvenni, semmire, egy forintot se. Mekkora átvágás volt ez a devizahitel is. áááá, mindegy, nem hiszem, hogy mi vagyunk az egyetlenek, akik így jártak. Köszönöm a segítséget.
Ha valakinek van ehhez kapcsolódó egyéb tapasztalata, szívesen venném, ha leírná... Köszi
Ott a pont, többé én sem veszek fel hitelt az biztos.
Ezen gondolkodhatok még pár évig sajnos én is.
Nem vagytok egyedül. A PSZÁF szerint hamarosan egymillió ember kerül utcára a hitelek miatt.
Én három éve vettem fel 8,5 milliót. Akkoriban 120-at kerestem bejelentve, és 55ezer volt az albérlet. A hitel havi 62ezerre jött ki. Kb. 30 volt a rezsi, 30 jutott kajára. Úgy látszott, hogy a 8,5 millió helyett a 20 év alatt kb 15 milliót fizetek vissza. Gondoltam, ennyit megér, az albérletet így is, úgy is fizetni kéne, így 20 év múlva lesz egy saját lakásom.
Aztán jött a válság, a törlesztőrészlet felment kb 90-re. Aztán a munkahelyem megszűnt. Rendesek voltak, 4 hónapi végkielégítést kaptam. Nagyjából fél évig kihúztam a tartalékokból. Kértem a banktól ideiglenes csökkentést, csak a kamatokat fizettem. Úgy havi 50ezerre jött ki. Egy év munkanélküliség után találtam feketemunkát. Kb. havi 130-140-et fizet. Most lejárt a kedvezményes időszak, a törlesztőm felment havi 105ezerre. A többi a közműveké. Ha szerencsém lesz, és nem emelkedik tovább, akkor a maradék 17 év alatt 21 milliót fogok kifizetni a banknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!