Csinálhatok olyat, hogy xy-nal megegyezünk, hogy ő ad nekem pl.100 000 Ft-ot én pedig 120 000-et adok neki év végén?

Figyelt kérdés
Tulajdonképpen nem értek a pénzügyekhez, vagyis ehhez a részéhez. A pénzcsináláshoz viszont annál jobban, és jól jönne, ha a sajátomnál jóval több pénzt tudnék megforgatni.
2010. dec. 7. 00:13
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Am meg ha tudnátok olvasni ott van az utolsó mondat a kérdésben... "A pénzcsináláshoz viszont annál jobban, és jól jönne, ha a sajátomnál jóval több pénzt tudnék megforgatni."
2010. dec. 7. 12:59
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a formában biztos, hogy nem legális. Ha valaki a bankba teszi a pénzét és kap rá évente szánalmas 5%-ot, még annak is le kell adózni a 20%-át kamatadóként...

Esetleg olyat lehet csinálni, hogy írtok kölcsönszerződést, melyben azt írjátok, hogy 120ezer forintot kapsz kamatmentesen (de a valóságban csak 100-at kapsz), melyet X idő múlva visszafizetsz. Ennek annyi az értelme, hogy így a hitelező polgári úton is visszaszerezheti a pénzét, de ettől függetlenül még adóelkerülésnek számít. De ezt sem lehet "nagyüzemben" csinálni, mert ha jön az APEH és megkérdezi, hogy miből telik francia síútra és iPhone-ra, akkor úgyis-ígyis ráb@sztál...

Bár, ha jól veszem ki a szavaidból, te nem hitelezéssel akarsz pénzt csinálni, hanem valami más módszerrel (és ehhez neked kell a hitel). Őszintén remélem, hogy a "bomba" üzleted nem valami MLM-es baromság, mert akkor könnyen ugorhat a saját és a hitelező pénze is.

Továbbá, adót mindig kell fizetni, még a tuti üzletek után is, különben előbb-utóbb jönnek a revizorok a "Ez mibű' van??" kérdéseikkel...

2010. dec. 7. 15:47
 13/14 A kérdező kommentje:

Igen, igen, vállalkozásalapítás van amúgy tervben.

De sajna anyum nevén lesz -ha eljutunk odáig- mert úgy tudjuk, hogy akkor én nem lennék már pályakezdő - ami jövőbeli hivatásomból kifolyólag nem lenne valami pozitív.

Nem, nem MLM, nem hiszek benne, vagyis láttam már olyat aki tényleg szépen meggazdagodott belőle, de ezt is olyannak tartom, hogy nem csodaszer, nem lesz mindenkiből gazdag aki belemegy.

Én adok-veszek elég ügyesen :)

2010. dec. 7. 21:04
 14/14 anonim ***** válasza:

TELJESEN LEGÁLIS!!

Amúgy gratulálok, ha lány létedre (valóban) ügyesen adsz el...

(...én ezt csinálom nagyban. Ha gondolod, írj egy privit.)

2010. dec. 8. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!