Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha külföldön fogok dolgozni,...

Ha külföldön fogok dolgozni, fel tudok onnan tenni pénzt az itthoni bankszámlámra? Vagy nyitnom kell másikat?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert készpénzt fogok kapni és nem akarom borítékban gyűjtögetni, egyszerűbb, ha számlán van. Kint meg ha nem muszáj, nem akarok új számlát nyitni, mert csak néhány hónapra megyek ki, szerintem nem érdemes. Nem nagyon értek ezekhez a bankos dolgokhoz, úgyhogy ha lehet, konyhanyelven írjatok :D
2010. dec. 2. 10:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Befizetheted egy bankfiókban, vagy hazaküldheted WesternUnionnal, vagy nyitsz egy számlát külföldön. A nemzetközi átutalásoknak magas díja van, lehet hogy a helyi számla nyitása olcsóbb.
2010. dec. 2. 11:05
 2/4 anonim ***** válasza:

"Kint meg ha nem muszáj, nem akarok új számlát nyitni"

de ha nincs semmiféle banknál számlád kint, akkor hogy akarsz pénzt utalni a magyar bankba?

most sztem ez úgy nem megy hogy egyszerűen besétálsz egy bankba külföldön , akinél nincsen számlád ,és mondod hogy pénzt akarsz küldeni egy magyar számlára. ahhoz kell, hogy legyen valami számlaszámod annál a banknál sztem.

most lehet hogy tévedek , de hát ez Magyarországon belül is így van nem? ha nincs mondjuk az otp-nél semmi számlaszámod, most mégy be először, akkor nem mondhatod , hogy az cib-bankba szeretnél pénzt utalni.

vagy igen?

2010. dec. 2. 11:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha bemegy az OTP-be itthon és megad egy számlaszámot, az alapból tartalmazza a bank azonosítóját-pl. otp 117-tehát nem kell hozzá számla. De a kp befizetésnek költsége van a számlatulajdonos felé...

NYiss kint egy bankszámlát, az lesz a legolcsóbb.

2010. dec. 2. 11:26
 4/4 anonim ***** válasza:
spanyolországban pl ingyen nyithatsz számlát, de szerintem máshol is van ilyen. csak azért kell fizetni, ha bankkártyát is akarsz.
2010. dec. 3. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!