Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit csináljak? Nem tudom...

Kisnita kérdése:

Mit csináljak? Nem tudom megszüntetni az Allianz banknál vezetett számlámat.

Figyelt kérdés

Nyitottam egy számlát az Allianznál mert akkor úgy gondoltam, hogy szükségem lesz rá, küldték a kártyát, stb. Időközben kiderült, hogy még sincs szükségem erre a számlámra és a kártyára sem, mert az előző bankomnál kedvezőbb feltételekkel használhatom ugyan ezeket a szolgáltatásokat (ingyen)

Ahol én lakom ott nincs bankfiók csak biztosító, mégis meg lehetett itt nyitni a számlát, megszüntetni viszont nem lehet. Azt mondták a legközelebbi bankfiók ahol személyesen meg tudom szüntetni 60 km-re van. Muszáj ennyit utaznom?? Ezt nem hiszem el... :@ Kértem telefonos segítséget az ügyfélszolgálattól, adtak egy címet hogy írjak a központi ügyfélszolgálatnak hogy kérem a számla megszüntetését. 2x is írtam nekik, de válasz nem jött. Azóta is minden hónapban küldik a számlakimutatást és nekem fizetnem kell minden hónapban a számlavezetési díjat úgy hogy nem is használom a számlát.

Most mit csináljak? Aki esetleg volt már hasonló helyzetben kérem adjon tanácsot.

Köszönöm szépen.

2010. nov. 30. 10:03
 1/5 anonim válasza:

A hibát ott követted el, hogy Allianz :/

Egyébiránt figyelj oda, hogy hogy fogalmazod a levelet nekik. Mindenképpen a központnak írj, és e-mailt. Arról kapsz visszaigazolást is, és 30 napon belül kötelesek válaszolni. A fogalmazásba tedd bele, hogy amennyiben nem segítenek, kénytelen leszel a felügyeleti szervekhez fordulni (PSZÁF) és ha emlékszel az ügyintéző nevére, aki azt mondta neked, hogy ott nem lehet megszüntetni, írd bele a panasz levélbe. A központjuk majd kivizsgálja az ügyet. Amennyiben nem, mehet a PSZÁF-nak a levél és a kártérítési igényed a fölöslegesen kifizetett díjakért.

Hajrá!

2010. dec. 10. 00:18
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi, hogy írtál. Most ott tartunk, hogy a hölgy akinél meg nyitottam a számlát azt mondta menjek be az MKB bankba mert az Allianz átvette a dolgozóit és ők tudnak ilyen ügyeket is intézni. Bementem elmondtam mi a gondom, adtak egy papírt hogy töltsem ki és utaljak a számlámra x összeget mert az e havi számlavezetési díjat is ki kell fizetnem, utaljak valamivel többet és írjam a nyilatkozatra a bankszámla számom amire a fennmaradó összeget kívánom utaltatni. Beadtam a papírt, mondta az ügyintéző, hogy felküldi a központba. Még az nap el is utaltam netbankrók a pénzt hogy mire a papír odaér ott legyen a pénz is és meg tudják szüntetni a számlát. Minusz esetén nem tudják megszüntetni, ezért kellett még fizetnem.

Ez 2.-án volt és 9.-én visszautalták az összes pénzt a másik számlámra amit megadtam a nyilatkozaton. Azóta nem kaptam tőlük papírt hogy megszüntették-e vagy mi van most a számlámmal.

Az ügyintéző akinél nyitottam a számlát egy ismerősöm és még így sem tud segíteni. Szóval már nem tudom mit csináljak. Remélem már megszüntették a számlát de akkor mért nem értesítenek róla? Kellene kapnom vmit róla nem?

2010. dec. 10. 17:46
 3/5 anonim válasza:

Szia!

Nekem ez az MKB-s Allianzos kavarás nem tetszik. Figyelj, én ilyenkor egyet próbálnék még meg. Létezik olyan, hogy egyszerűsített bankváltás. Ha nincs már semmi az Allianznál csak a folyószámla, de semmi plusz szolgáltatás (legalább azokat próbáld meg valahogy lemondani ha van), akkor bemész egy másik bankba (pl. OTP), és ilyenkor az új bank intézi, hogy megszünteti neked a régi bankban a számlát. Megnyílik az újban a számlád, és majd azt megszünteted, ha tényleg nincs rá szükséged, de meg is tarthatod, csak ajánlani tudom. Egyébiránt én ezt a PSZÁF-nak leírnám az egészet, ügyintéző nevekkel, mindennel egyben. 30 nap alatt kivizsgálják.

2010. dec. 11. 08:09
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget!

Na haragudj, hogy megkérdezem lehet hülye kérdés, de mi az a PSZÁF? Még nem hallottam róluk...

2010. dec. 11. 10:02
 5/5 A kérdező kommentje:
a google a barátom :) Megtaláltam. Össze szedem a papírokat és írni fogok nekik. Köszönöm a segítséged! Szia
2010. dec. 11. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!