Erste lakáshitel? (többi lent)
Vettem fel Svájci frank alapút pár éve amit persze most is törlesztek. Jött a válság és a 29 ezres törlesztő máris 50 ezer volt. Eltelt x hónap a forint "erősödött" ment le a chf és vártam, hogy a törlesztő is elinduljon lefelé de nem indult.
A havi számlapapírral jött, hogy felemelték az alap kamatot (azt hiszem azt???) ezért ugyan annyit kell fizetnem mint amikor még fent volt a chf árfolyama.
Amit leírtam nem tudom mennyire általános dolog más bankoknál de én berágtam rájuk miatta nagyon.
Inkorrekt dolognak tartom nagyon !
Sajnos az előttem válaszoló helyzete teljesen általános, a CHF hitelesekre minden banknál ez jellemző. Ugyanígy kamatot emelt anno pl az OTP is, de a többi bank is, de az utóbbi időben azért picit mindegyik lejjebb vette a régi CHF hitele kamatát, csak sajnos ez most a nagyon magas árfolyam miatt nem érzékelhető.
A jelenlegi hitezési szabályok teljesen mások. Ma már csak forint alapú hiteleket lehet igényelni és az akciós időszak után (ami 3hónaptól 1 évig is terjedhet), a jegybanki alapkamathoz, vagy a BUBOR-hoz szabják a kamatokat.
Sajnos a kamatváltozások ezután is a hiteligénylőket terhelik, de ma már minden bankra sokkal szigorúbb törvényi szabályozás vonatkozik, mint régebben, ezért önhatalmúan már nem emelgethetik a kamatokat.
Ha szeretnél eligazodni ezekben a dolgokban és érdekel, hogy melyik bankban mik az esélyeid, hol érdemes lakáshitelt igényelned, írj privátban, szívesen segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!