Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van néhány hitel a nevemen...

Van néhány hitel a nevemen amit nem tudok már egy ideje fizetni, mire számíthatok?

Figyelt kérdés

2 hibát követtem el a múltban.

1. hiteleket vettem/vettünk fel

2. minden hitel az én nevemen van

Lakáshitel, hitelkártya ( nagy hitelkerettel ), gépkocsi hitel.

Annak, hogy egyiket sem tudom fizetni milyen jogi következményei vannak? Egyre jobban parázok attól, hogy a nagy adósságok miatt leültetnek. Ilyen van? Vagy mi történhet legrosszabb esetekben?

2010. nov. 26. 18:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Leültetni nem fognak ha nem történt valamilyen hitelezési csalás (pl. kifejezetten azért vetted fel a hitel, hogy ne fizesd vissza)

Arra számíthatsz, hogy a hiteleidet felmondják és végrehajtási eljárás indul ellened.

2010. nov. 26. 18:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Felszólítanak, behajtóhoz adnak és árvereznek.

Sajnos kirakhatnak a lakásból, elvehetik az autódat, stb

2010. nov. 26. 18:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha van adóstársad, attól is megpróbálják beszedni, behajtani.
2010. nov. 26. 18:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha van (megbízható) házastársad, nemártana vagyonmegosztást csinálni, legalább az ő vagyona ne ússzon el. Esetleg meg lehet próbálni átmenteni a te vagyonodból is. Legjobb lenne ha beszélnél egy ügyvéddel, hogy milyen óvintézkedéseket tehetsz.
2010. nov. 26. 19:11
 5/5 A kérdező kommentje:

A végrehajtás mit takar? Azon kívül, hogy kirakhatnak a lakásból? Akkor is ha most gyeden vagyok? Vagy ez nem jelent semmit?

Amúgy nem csalás, csak nem úgy jöttek össze idén a dolgok, hogy fizetni tudjunk..

2010. nov. 29. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!