Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Már megint mit variálnak a...

Már megint mit variálnak a magánnyugdíjpénztárral?

Figyelt kérdés

Most akkor mikorra kell hát eldönteni és mikor lesz jó?

Pályakezdő vagyok, akkor nekem sem lesz kötelező vagy én ide vagyok kötve és nm mehetek államiba? Nem mintha tudnám melyik lenne jobb :(

2010. nov. 25. 18:56
 1/9 anonim ***** válasza:
Így mostmár egyértelműen az állami a jobb.
2010. nov. 25. 19:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Igazából azzal jársz a legjobban, ha nem nyugdíjból akarsz majd megélni öreg korodban. Bármelyik is a jobb, egyik sem lesz elég semmire.
2010. nov. 25. 22:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Matek: 2010 bruttó havi átlagkereset ~200e, átlagnyugdíj ~88e. Éves járulék 240e (200*0,1*12). Feltételeztem 40 év állandó munkaviszonyt, valamint, hogy az évi átlagos pénzromlás és a fizetésemelésekből fakadó többletbefizetések kiütik egymást. Így évi 3% kamatos kamattal számolva kijött ~18,5 millió. Innen ha optimistán feltételezünk még 15 nyugdíjban töltött évet az havi szinten ~103e nyugdíj mai reálértéken! Akkor most melyik is a jobb?! Ez negydannyi befizetéssel is bőven jobb, mint az állami!
2010. nov. 25. 22:49
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem meg a legnagyobb hülyeség átlépni az állami nyugdijpénztárba. Pont ezt akarja az OV. Majd lesz még itt dolog szerintem februárig! Hát nem állja, hogy elveszik a demokratikus jogunk a magánnyugdijpénztárhoz, ráadásul elvesznek a fizunkból jövőre.Hajrá gazdagok. Akik eddig nettó 600e-t keresnek több százzal kapnak többet, akinek nincs gyereke és kb. 250e bruttó alatt keresett kevesebb lesz a nettója jövőre.

Egyértelműen történni fog még valami:

[link]

Nem szabad félelembe úgy tenni, ahogy azt diktálják. Most megnézheti magát aki OV-t akarta!

Legalább feb-ig kell várni! Aztán legfeljebb szegényebbek és fiatalabbak - illetve pontositva pl. én húzok külföldre, mert itt gyűjtve a nyugdijt lótúró marad belőle nekem.

2010. nov. 27. 21:21
 5/9 anonim ***** válasza:

És a legújabb hír: hogy aki átlép, annak megadóztatják a nyugdíjpénztári reálhozamuk alapján:

[link]

Mindenből pénzt akarnak! Hát én nem lépek át! az tuti! Olvasgassátok az index.hu oldalt!

2010. nov. 27. 21:47
 6/9 anonim ***** válasza:

senki nem jár jól:

ha államiba visszalépsz, akkor buksz minden magánnyugdíj-pénztári befizetést + adózhatsz

ha nem lépsz vissza, akkor az államkaszában lévő "pénzt" vagyis a jogosultságodat bukod + senki nem beszél róla, hogy mi lesz ezután azzal a 2%-kal, amit eddig az államiba fizettünk + azzal amit a munkáltató fizet utánunk, mert, hogy a magánnyugdíjpénztárunkba nem fogjuk megkapni az 100%

valakinek a Strassburgi Bírósághoz kéne fordulnia

2010. nov. 28. 13:40
 7/9 anonim ***** válasza:

"+ senki nem beszél róla, hogy mi lesz ezután azzal a 2%-kal, amit eddig az államiba fizettünk + azzal amit a munkáltató fizet utánunk"

DEHOGYNEM BESZÉLNEK RÓLA! Azt fizeted továbbra is a SEMMIÉRT cserébe!

2010. nov. 28. 14:11
 8/9 anonim ***** válasza:

Ami biztos, hogy a jelenlegi, jövőbeni dolgozói magánnyugdíj pénztári befizetéseket átirányítják egy időre a TB-be.

Ami szintén biztosnak látszik, hogy eltörlik a pályakezdőknek a kötelező magánynyugdíj pénztári belépést.

Minden más egyelőre találgatás, törvénytervezetek.

Meg kell várni, amíg kihirdetik a Közlönyben a végeredményt és csak az alapján szabad dönteni, kinek mi éri meg.

(Az, hogy mi a véleményem ezekről a döntésekről és tervekről, a kérdésed szempontjából nem lényeges, ezért nem írtam le.)

2010. nov. 28. 14:43
 9/9 A kérdező kommentje:

*Ami szintén biztosnak látszik, hogy eltörlik a pályakezdőknek a kötelező magánynyugdíj pénztári belépést.

ez mennyire biztos? MErt ez érint engem de nagyon!

2010. nov. 28. 18:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!