Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Megszűnt a munkahelyem .jelenl...

Megszűnt a munkahelyem .jelenleg nem tudom kifizetni a személyi kölcsön részletet. Kb két hónapi mire újra tudom rendezni .két hónap végett bár listára kerülök?

Figyelt kérdés
tegnap 09:28
 1/10 anonim ***** válasza:
42%
"Megszűnt a munkahelyem" azért valami tartalékodnak kellett volna, hogy legyen vészhelyzetre, na de most már mindegy. Ha megszűnt a cég, vagy elbocsátottak az állásodból (nem világos, hogy melyikről van szó) a kilépő papírjaiddal ballagj be a bankba, segíteni fognak. Ha van törlesztési biztosításod, akkor fizet a biztosító, a bank tud havi törlesztő összeget csökkenteni a futamidő meghosszabbításával, vagy néhány hónapra felfüggeszteni a fizetést. Viszont, ha semmit sem csinálsz, akkor egy valag pénzt kiszámláznak neked még a felszólításokra is pluszban.
tegnap 09:39
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Kísértetiesen hasonló a helyzetem, mint a kérdezőnek. Én a tartalékomból fizetem ill. az álláskeresési járadékból.
tegnap 10:06
 3/10 anonim ***** válasza:
50%

Kedves 1#! Nem írta a kérdező mióta nincs munkája.

Rengeteg ember elvesztette a munkahelyét (megszűnés/leépítés miatt), és nagyon nehéz találni munkát mostanában. Borzalom ami ma van.

tegnap 10:12
 4/10 anonim ***** válasza:
42%
Dehogy nehéz. Rengeteg gyár keres betanított munkást.
tegnap 10:14
 5/10 anonim ***** válasza:
61%
4# és kit vesznek fel? Jelentkezz! Aztán majd megtudod!
tegnap 10:16
 6/10 anonim ***** válasza:
42%
Gondolom azokat akik jelentkeznek.
tegnap 10:17
 7/10 anonim ***** válasza:
70%

Előveszed az ilyen helyzetekre képzett tartalékodat és gőzerővel nekiállsz állástkeresni.

Ha elfogy a tartalék, akkor pedig már előtte menj be a bankba, add elő a problémád, jobb elébe menni a dolgoknak, mint várni a felszólítóleveleket meg a behajtót

tegnap 12:25
 8/10 anonim ***** válasza:
78%
Ha bemész a bankba és egyeztetsz velük, akkor fel tudják függeszteni a törlesztést vagy át tudják ütemezni
tegnap 13:05
 9/10 Bőrarc ***** válasza:
82%

BAR lista nincs már. A KHR-ben szerepelsz, mint "jó adós".

Csak akkor fogsz "rossz adósként" szerepelni, ha homokba dugod a fejed, nem intézkedsz, a bank megszünteti a hitelszerződésed és átadja egy követeléskezelő cégnek.

Úgyhogy vedd fel a bankkal a kapcsolatot és valószínűleg átütemezik/szüneteltetik a hitel törlesztését, de ez jellemzően a futamidő hosszabbodásával jár. De így jársz a legjobban.

És ha lesz munkád, jövedelmed, törekedj arra, hogy a jövőbeni ilyen helyzetekre legyen elegendő vésztartalékod.

tegnap 15:27
 10/10 A kérdező kommentje:

Nem szerettem volna most sem elmaradni.Rosszul is érzem magam ettől. ilyet nem szeretnèk többet.törekedni fogok hogy maradjon tartalék .Munkát keresek ,megyek állasinterjúra jövőhèten.

Köszönöm szépen a válaszokat!🙂

tegnap 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.