Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A bank lenyúlja a hozamom??

A bank lenyúlja a hozamom??

Figyelt kérdés

Tavaly eladtam egy lakást, betettem betétbe. Eleinte szépen fialt, aztán hónapokig megint nem. Fogyogatott. Aztán mikor most hó elején végre megnőtt ugrás szerűen, egyik napról a másikra, hopp pont 100e Ft lekerült a lekötött betétről. Minden nap figyelem és írom, látom a változást. Mára megint csappant vagy harmincezret.

Van erre ésszerű magyarázat, vagy vonjam kérdőre a bankot?

Nekem ez nagyon nem tetszik.

Persze mondhatják, hogy olyan részvénybe tették a "szakértők", amitől jó lesz a hozam. Pár napig. Aztán hirtelen eltűnik róla a pénz? érdekes.

Vélemények?

tegnap 21:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%

[link]

Pl itt lehet nezegetni, hogyan sikerult nekik kezelni a penzt. Ezt meg lehet nezni elotte is, de gondolom mutogattak is a szamokat. Hogy jovore mi lesz, azt meg a varazsgombben lehet megnezni.

tegnap 22:26
 12/19 krwkco ***** válasza:
81%

OTP Prémium Trend Klasszikus Alapok Alapja

[link]

Ha megnézed a 3 éves görbét, vannak benne visszaesések, de általában emelkedést mutat. A befektetési alapok ilyenek. Várni kell, és akkor (többnyire) érvényesül a hosszútávú hatás.

tegnap 22:30
 13/19 anonim ***** válasza:
53%

#8 almát almához, körtét körtéhez.

Azért hajvágást hasonlítani egy több milliós befektetéshez, az a pénzügyi analfabétizmus teteje.

Nem kell mindent megtanulnod, és nem is kell magadnak csinálnod, de ha utánaolvasol és alap szinten értesz hozzá, tudod az alapfogalmakat és akkor mikor bemész a bankba, talán érteni fogod az ott dolgozó mondandóját és nem a legsz@rabb vagy a legdrágább terméket fogja rád sózni. Vagy az autószerelő se fog 3 kuplungot cserélni a kocsidban, mert tudod hogy csak 1 van benne. És így tovább, és így tovább.

De persze magyarázd tovább a hülyeséged, meg gyártsd a kifogásokat, hogy hogy "nyúl le a bank" téged is.

tegnap 22:50
 14/19 anonim ***** válasza:
26%

Na latod? Ezert nem biztam en a bankra a penzem...

Amikor rajottem hogy egy bohoc a banknal jatszik a penzemmel, garanciat nem vallal semmire hacsak nem a kockazat mentes hozamra... Akkor kezdtem tozsdezni.

Ez lassan 10 eve, es eleg jol sikerult

ma 03:45
 15/19 anonim ***** válasza:
50%

Igen, a bank nagyon sokba kerül.

A hétköznapi bankolás is extrém drága.

https://www.youtube.com/shorts/Msh4Qh_aSec

Igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy tanulj bele kicsit.

De én azt nem értem, mért vetted ki a pénzt az ingatlanból, vagy mért nem tetted bele az eladott ingatlan árának egy részét egy olcsóbb ingatlanba, olyanba, aminek a fenntartása olcsó, nem nagyon kell gondozni?

A pénz az inflálódik, az ingatlan tartja az értékét.

ma 04:41
 16/19 anonim ***** válasza:
52%
A befektetési alapoknak is van költsége és àrfolyama. Simàn bukhatsz is rajta sokat. Amúgy mielőtt megvetted tájékozódtàl? Vagy csak a neve tetszett meg? 😃
ma 05:43
 17/19 anonim ***** válasza:

Befektetési alapok úgy működnek, hogy mindig van vásárlási díj, ami olyan 0,5-5% a befektetett összegnek, ezen felül éves alapkezelési díj, ami szintén 0,5-5% körül mozog.

Éppen ezért csak olyankor lesz profitod egy évben, ha a banknak sikerül olyan terméket találni, ami 1-10% költségen felül kamatozik, ellenkező esetben negatív lesz a hozam.

OTP trendről leírás: [link]

Azaz nagyrészt kötvény, kisebb részt fejlett befektetési alapok részvényeibe fejtett. Mi ezzel a baj? Ha egy befektetési alap további befektetési alapot tartalmaz, akkor további koltsegeid lesznek, mivel a más befektetési alap költséget is ki kell fizetni.

Mivel az alap részvényeket tartalmaz, amelyek akár egyik napról másikra feleződhetnek, így rövidtávon nem érdemes nézni az árfolyamot, mert csak megijeszt. Elmúlt napokban nagyot esett az amerikai tőzsde, valószínűleg ezért csökkent az alap értéke.

Szerintem felesleges kérdőre vonni a bankot, hiszen nem tettek semmi törvénnytelent.

Ugyanakkor a bank befektetési alapjai valóban nem túl jó megoldás a magas költségek miatt, és ugye ott se jósoknülnek, senki se tudja megállapítani mikor történik valami váratlan. De ha nem szeretnél foglalkozni pénzügyeiddel, akkor hosszútávra nincs jobb megoldás.

ma 07:08
 18/19 anonim ***** válasza:
13. hát figyu, nyilván vannak a világon pénzügyi analfabéták, meg funkcionáisak is, mint te. örülök, hogy sikerült megragadni a mondanivalóm lényegét, meg hozzákölteni pár dolgot, hogy még jobban leköpködhesd. remélem jól esett és szép napod lesz :D :D
ma 08:06
 19/19 anonim ***** válasza:

Ha nem értesz a pénzügyi befektetésekhez és nem is érdekel a téma - mint például engem sem -, de azért szeretnéd, ha valamennyi hozama lenne a pénzednek, akkor átgondolhatnád a Webkincstárat és az ott elérhető állampapírokat.

...csak úgy mondom.

ma 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!