Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy működik ez a magyar...

Hogy működik ez a magyar állampapír?

Figyelt kérdés
Van olyan opció, hogy én csak havonta a fizetésem felét tudnám betenni, vagy itt csak egyszerre lehet egy összeget? Nekem ilyen havi megtakarítás kellene, van ilyenre lehetőség?
ma 16:18
 1/5 anonim ***** válasza:
45%
Nyugodtan vehetsz minden hónapban
ma 16:21
 2/5 A kérdező kommentje:

De akkor azt,hogy tudom számolni?

Tételezzük fel, hogy 8évig szeretnék így megtakarítást, havi 300ezret tudnék erre rászánni, mennyit tudnék nyerni ebből?

ma 16:22
 3/5 onkelkarl ***** válasza:
76%

Bármire van lehetőség, annyi hogy szerintem nem automatizált a dolog a webkincstárban, tehát manuálisan kellene megvenned minden hónapban az adott papírt.

Illetve, mivel a papírok negyedévente, évente, vagy mikor hogy változnak, így valószínűleg nem egy konkrét papírban tudnád tartani a pénzed, hanem sok különbözőben lenne. A végeredmény mondjuk ugyanaz.

Csak nem egy papírban lenne sok pénzed, hanem több papaírban kevesebb szétosztva.

ma 16:22
 4/5 onkelkarl ***** válasza:
39%

Közben írtál, az állampapír egy viszonylag lusta és kockázatmentes befektetés, de te azért ennyire ne legyél lusta, legalább nézz utána milyen kamatokkal vannak papírok, már csak azért is mert különböző futamidő mindegyik, 1 évestől 10+ évesig van sokfajta, más kamatokkal.

De jelenleg kb 6% körüli hozam elérhető.

ma 16:24
 5/5 anonim ***** válasza:
77%
eloszor is, ha mar allampapir azt csak is az allamkincstarnal vegyel. online is nyithato szamla es kapharsz webkincstar hozzaferest. Ismerkedj meg a kulonbozo papirokkal, havonta annyiszor es azt veszel, amit akarsz.
ma 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!