Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mibe érdemes befektetni olyan...

Mibe érdemes befektetni olyan százmillió forintot amelyikre barmelyik pillanatban szükség lehet de lehet hogy csak egy év múlva lesz rá szükség es kockázatmentesen akarom?

Figyelt kérdés
ma 06:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Allampapirba. Ha pl 6% koruli a hozamos, akkor "barmelyik pillanatban": 1 honap mulva kiveve buksz rajta felmilliot, 2 honap mulva penzednel vagy, ha csak egy ev mulva kell, akkor nyertel 6 milliot, felteve hogy ido elott a szokasos 1% levonassal valtjak vissza. Vagy vegyel 3 havonta lejarot, ha nem annyira preciz a barmelyik pillanat, hanem tudsz varni egy kicsit vele.
ma 06:53
 2/11 A kérdező kommentje:
Lakásvásárlásra kell csak az nem a valószínű hogy holnap rögtön kell hogy ezen a héten az semességes nehogy két héten belül arra az én már van némi esély. De a gyakorlat az hogy hónapokig el szokott húzódni mírás sikerül megtalálni a megfelelőt de megtörténhet az is hogy kicsúszom ebből az évből. Nagyjából ez a helyzet. A fél millió bukás nem hangzik jól. Szintén szólva 6%-ot is kevesebb én a 16 százalékokról hallottam de gondolom akkor az lekötés.
ma 07:51
 3/11 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Évi 6 milla kamatot tudsz realizálni ezen a tőkén nulla kockázat mellet.

Ez havi 500k Forint.

Ennyiből a rózsadombon simán tudsz bérelni >100m²-es lakást.

Minek venni? 🤔

ma 08:05
 4/11 onkelkarl ***** válasza:
54%
Hol olvastad a kockázatmentes 16%-ot, melyik mesekönyvben?
ma 08:12
 5/11 A kérdező kommentje:

Itt is van kockázat konkrétan félmmillió a kockázat.

az eredeti megoldás esetén .

bérlésnél pedig ugye a tőkét .emészti fel lassan, megszűnik az infláció követő mivolta

ma 08:40
 6/11 anonim ***** válasza:
Most fizetik ki a Prémium papírok azt a 16-19% kamatot, a következő időszakra 4-6% körüliek lesznek csak a kamatok, mert csökkent az inflációs érték, ami a katszámítás alapja.
ma 08:42
 7/11 onkelkarl ***** válasza:
Akkor újra megkérdezem, ha még egy 6%-os állampapírnál is ott van a visszaváltás kockázata, akkor szerinted létezhet kockázatmentes 16%-os hozam?
ma 08:46
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem a fél millió a kockázat, hanem az, hogy lehet ma berakod és holnap már kell a pénz ismét.

Illetve az államcsőd.

ma 08:49
 9/11 onkelkarl ***** válasza:

Aki ennyit sem hajlandó vállalni mint kockázat, az tartsa otthon készpénzben a pénzét.

Én megelőlegezem, hogy a kérdező azért valamennyire intelligens, hisz van pénze, nem verte még el hülyeségre, lakást akar venni, ez mind tök jó.

De ha befektetsz, még a legalapabb befektetésnél is kell egy kis kockázatot vállalni.

Nyilván államcsődtől nem kell félni, ez továbbra is egy irreális látkép.

Ha az állampapír visszaváltási veszteségét sem vagy hajlandó elviselni, akkor tedd át valami bankba még minimálisabb kamattal, Wise és a neobankok ha jól tudom szabad pénzre is ad minimális kamatot.

ma 09:02
 10/11 A kérdező kommentje:
7 az lehet az amit a hatos írt csak már nem érvényes
ma 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!