Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha a cég ahova megyek dolgozni...

Ha a cég ahova megyek dolgozni van olyan lehetőség, hogy euróba kérjem a fizetésem, akkor kérjem euróban vagy forintban?

Figyelt kérdés
ma 15:43
 1/8 anonim válasza:
100%
Kérd euróban, nem kérdés
ma 15:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Euróban. A forint játékpénz, folyamatosan veszíti az értékét az euróhoz képest.
ma 15:55
 3/8 A kérdező kommentje:
De ez miért jobb? ilyenkor, ha fizetek magyarországon eurós számláról nem lesz valami deficit a váltás miatt? vagy ezt nem igazán értem, kifejtené ezt valaki?
ma 15:55
 4/8 krwkco ***** válasza:
100%

"kérjem euróban vagy forintban?"

Kulcskérdés, hogy a fizetésed egy fix összeg euróban, vagy a forintban meghatározott fizetés adják az aktuális euro árfolyamon.

Ennek alapján egyértelmű lesz a válasz, ha forintban akarod a pénzt felhasználni.

ma 15:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Helyedben következőket mérlegelném:

Mi alapján határozzák meg az euró avagy forint alapú alapbéred, jelenleg mi a különbség kettő között?

Hogyha fizetesed nagyrészét forintban szeretnéd elkölteni, van lehetőséged kb középárfolyamon átváltani a számodra szükséges összeget?

Számold ki, amelyiknél kijön a matek, válaszd azt!

ma 17:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Euróban persze,forint úgyis romlik
ma 18:22
 7/8 anonim válasza:
5 mindenkinek van lehetősége rá. Revolut, wise etc, de ott a MÁK is tudtommal, legalábbis olvastam egyszer hogy ott is lehet költségmentesen játszani váltásokkal ha a megfelelő eszközt megveszi, de nem tudom pontosan hogy működik
ma 20:33
 8/8 anonim ***** válasza:

7: Vedd figyelembe, hogy a Revolut hétköznap 1% ráfizetéssel vált havi 350e forintig, azaz olyan 1 éve már nem annyira jó a Revolut (korábban középárfolyamon váltott). Hétvégén, illetve 350e felett pedig további díjat pakol rá.

Ettől függetlenül persze megoldható, ha valaki középárfolyamon szeretne váltani, hiszen Erste bank havi 600e forintig mindezt megteszi (nekem is meglepő, hogy 1 éve jobban vált mint a Revolut), ott viszont előfordulhat egyéb banki költség.

Mérlegelni kell, hogy akarsz vele foglalkozni avagy sem, amelyik változat számodra legjobb, azt kell választani!

ma 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!