Internetes vásàrlàsnàl, ha megadott a PIN kódomat, de vírusos a telefonom, nem lehet belőle baj?
Figyelt kérdés
Még sosem vásároltam bankkártyàval semmit, interneten keresztül. Most kérte a 4 számjegyű internetes jelszavamat, az a PIN kódom, ugye?
Szoktak jönni ilyen hülyeségek a telefonomra, és félek, nehogy feltörjék a PIN kódokat így.
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, előre is köszi!
tegnap 18:33
1/7 A kérdező kommentje:
*ha megadom a pin kódomat*-bocsi
tegnap 18:34
2/7 anonim válasza:
Internetes vásárlásnál nem kell PIN-kód. Jelszó is max. ha az oldal regisztrált felhasználója vagy, akkor belépésnél nyilván kell! Zárd be azt az oldal, ahol most próbálkozol vagy olvasd el rendesen mit kér. Melyik oldalról van szó?
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi.
Koncertjegyet akartam venni, az MBH bank felüleletére irányított, a 2 lépcsős azonosítàshoz, azt hiszem(?) Előbb meg kellett adnom a kártya adatait kellett megadni, utána küldtek egy sms-t, jelszóval, amit itt az MBH bank oldalán kellett megadnom, majd kértèk ezt a 4 számjegyű internetes jelszót.
tegnap 18:50
4/7 A kérdező kommentje:
Aztán időkorlàt túllépés miatt, sikertelen lett a vásárlás.
tegnap 18:54
5/7 anonim válasza:
MBH-nál internetes vásárlási jelszó van, ami egy PIN kód, szóval jól csináltad.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi. Így végül nem sikerült a vásárlás, és még nem mertem újra próbálni, féltem attól is, hogy zárolhatják a számlámat, de akkor a telefonomon lévő vírusok nem okozhatnak gondot, ugye?
tegnap 21:19
7/7 anonim válasza:
Takarítsd le a vírusokat. Van egy csomó letölthető vírusirtó a Play Áruházban. Olvasd el az értékeléseket, az alapján könnyebben eldöntheted melyik lesz jó. A vírusok tönkreteszik a telódat és ki tudja milyen adataidat szerzik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!