Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ismerősnek elmennétek kezesnek?

Ismerősnek elmennétek kezesnek?

Figyelt kérdés
Egyik barátnőm akar beszervezni kezesnek a lányához, akit ráadásul még sose láttam, elutasítottam. Az anyagi helyzetük szinte olyan, hogy azoknak enni sincs mit, nem értem, hogy miből akarnák kifizetni a hitelt. Valószínűleg megszakad az ismeretség is, mert nem megyek el kezesnek. Milyen tapasztalatotok van kezes ügyben, jártátok már meg kezességgel kapcsolatosan?

ma 11:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Csak akkor ha ad fedezetként készpénzletétet vagy ingatlanjára jelzálogjogot vezet be a javamra első ranghelyen. Ha erre nem hajlandó, akkor nem is olyan fontos a kezesség.
ma 11:27
 2/13 A kérdező kommentje:
Én még ilyen feltételek teljesítése mellett se mennék el kezesnek senkinek...
ma 11:29
 3/13 anonim ***** válasza:
87%
Ha ilyen ismerőssel megszakad a kapcsolatod, azzal gyakorlatilag csak nyersz.
ma 11:32
 4/13 anonim válasza:
89%
Semmilyen körülmények között sem.
ma 11:32
 5/13 anonim ***** válasza:
84%
Soha, semmilyen körülmények sem, senkinek.
ma 11:40
 6/13 AzImi válasza:
60%
Csak abban az esetben ha jól néz ki a lánya és hozzám jön feleségül.
ma 11:45
 7/13 anonim ***** válasza:
Eszembe nem jutna
ma 11:49
 8/13 anonim ***** válasza:
82%
Nem, ha ennyire nem hitelképesek, hogy anyuka se felel meg kezesnek, akkor az halott ügy
ma 11:50
 9/13 A kérdező kommentje:
Olyan feje van sajnos, hogyha a határvadászok helyett őt rakták volna ki a drótkerítéshez, akkor megszűnne a migráció...
ma 11:52
 10/13 anonim ***** válasza:
41%

Te a barátnődről beszélsz ilyen stílusban, aki be akar szervezni kezesnek? MErt akkor szép kis barátság lehet ez...

A kérdésre: senkinek nem vállalnék kezességet, rokonnak sem, ismeretlennek meg pláne.

ma 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!