Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hol érdemes más valutába...

Hol érdemes más valutába átváltani a forint megtakarítást?

Figyelt kérdés

Bankon keresztül, vagy vagy pénzváltónál?

Melyik húz le kevésbé?

tegnapelőtt 22:34
 1/8 A kérdező kommentje:

Mi lesz a magyarokkal ha elértéktelenedik a megtakarításuk?

Van sok ismerősöm aki a forintot pakolgatja félre otthon.

tegnapelőtt 22:38
 2/8 anonim ***** válasza:
62%
Attól függ mennyit szeretnél. Nekem eddig a revolut tök jól bevált.
tegnapelőtt 22:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Wise-on
tegnapelőtt 23:14
 4/8 anonim ***** válasza:
33%

Készpénzt értelmetlen kuporgatni. Akik ezt csinálják, azok kiszelektálódnak. Ez lesz velük.

Forintot is értelmetlen kuporgatni. Nem alkalmas megtakarításra, gyorsan és biztosan értéktelenedik. Úgy is fogalmazhatok, hogy tudatosan értéktelenítik az országot túszul ejtő bűnözők.

Devizát is értelmetlen kuporgatni, mert hosszú távon mindegyiknek az értéke a nullába tart (csak a forinté gyorsabban). Ez vonatkozik a devizához kötött eszközökre, a kamatozó adósságinstrumentumokra: kötvényekre is.

Részvényeket, ingatlanokat, nemesfémeket és termőföldet érdemes megtakarításként tartani.

tegnap 00:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Ahol épp a legolcsóbb.

Vannak interaktív összehasonlító táblázatok a neten.

Én pénzváltóban találtam messze a legolcsóbban, mikor utoljára váltottam.

tegnap 03:04
 6/8 anonim ***** válasza:

1: Amire van rálátásod, hogy el fogod költeni, meg a vésztartalékot, szerintem is úgy érdemes tartani, mert az a biztos, ami a kezed ügyében van.

De ez nagyon durva, hogy az évben másodszor történt meg decemberben, hogy egyik napról a másikra 20-35%-os áremelkedés volt a közértben!

Ez eléggé indikálja, hogy külföldön vásároljon az ember... mozdulni kell ennek irányába...

tegnap 03:06
 7/8 anonim ***** válasza:

2: Érdekes, hogy azt írja, valutaváltó, de a leírás alapján devizára gondol...?

[link]

Hol van pénzváltója a Revolutnak Pesten?

3: A Wise-ról ugyanez a kérdésem...

[link]

tegnap 03:11
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

Mindenkinek, aki otthon pakolgatja a forintot, köszönöm, hogy finanszírozza az inflációt. Emellett viszont idiótaság.

Váltani természetesen Revolut vagy Wise.

Én nagyobb tételben (jelenleg havi 5-10-15 milla, céges ill EV bevételek kezelése) 90%ban a Revot használom.

tegnap 03:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!