Miért van kizárva a munkáshitel felvételéből az, akinek diplomája van?
Nézzük csak:
47 éves vagyok, én pont az a szerencsétlen pár évfolyam tagja vagyok, akinek az államin is kellett tandíjat fizetni (mindenkinek kellett), diákhitelre nem voltam jogosult, szja kedvezményre sem a korom, sem a kölkök száma alapján nem vagyok/voltam jogosult, 10+10 misis csokra, babaváróra sose voltam jogosult, diákhitel eltörlésre sose voltam jogosult.
Ellenben egyike vagyok az ország kis töredékének, aki csak befele ad a rohadt feneketlen államkasszába, kifele nem veszek semmit. Sőt lassan ott tartunk, hogy a lakkosság 2/3-a csak kifelé szedi a pénzt be nem ad semmit (ez a nyugdíjasok és a gyerekek esetében érthető), és nem elég, hogy a nemfizető p&csátokat nekem és az adófizető társaimnak kell eltartani, a többségetek ahelyett, hogy befogná a pofáját és örülne a kedvezményeinek nemhogy csöndben van, itt-ott picsog, mert nem minden jár neki + egy rohadék, korrupt, rasszista, ingyenélő személyi kultuszra szavaz, hogy még több szart kapjon voksolási ajándékként
Javítsatok ki ha tévedek, de az állami ösztöndíj is egy hitel, nem...? Csak ha ledolgozod az X évet itthon, akkor elengedik. Csak mert "ingyenesnek" csúfolják sokan, nem lesz az.
Na ehhez képest a munkáshitelt vissza kell fizetni.
Több sebből vérzik ez a munkáshitel, de az pont nincs köztük, hogy mennyire szar a diplomásoknak.
Visszaolvasva az 5-ös válaszom, valamit tisztáznék.
A munkáshitelt, amellett hogy "le kell dolgozni", vissza is kell fizetni. Így értem.
Mielőtt valaki rámtámad, diplomás is vagyok, 26 év feletti is, és amúgy sem Magyarországon élek..
Hà' a diplomásnak ott van a diákhitel. (Irónia tudod...)
#7-nek pacsi! Leírta a lényeget.
Mert a diákhitellel behúzták az egyetemistákat, a munkáshitellel behúzzák a szakmunkásokat. A maradékot meg a csok-kal.
Nyilván szívás, ha te is úgy jártál, mint a keveket, akik nem tudunk/akarunk egyikkel sem élni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!