OTP TBSZ: "S&P 500" ETF vásárolható?
8
A helyes válasz az lett volna: köszönöm, ma is tanultam valamit.
"A helyes válasz az lett volna: köszönöm, ma is tanultam valamit."
Nem kell előírni senkinek mit válaszoljon.
"Valakin nem lehet segiteni. Minel kevesebb tudas, annal nagyobb onbizalom."
Ne gondold, hogy telepatikus képességeid vannak és ismersz.
"És annál nagyobb arc"
Ne képzelődj.
"Nem kell előírni senkinek mit válaszoljon."
Nem volt és jelenleg sincs előírva. Mindenki annak megfelelően válaszol, amilyen ember ő maga.
A válaszaid minősítenek téged...
Segítséget kérni jöttél, de a válaszaid azt mutatják, hogy egy alázat nélküli, beképzelt, önző ember vagy, akit nem érdekel az illem sem...
én alapból nem bízom a magyar (de nagyon az európai) cégekben sem, ahhoz hogy részvényeket vegyek tőlük. Magyart nem vennék semmiképp, mert a franc akar forintban megtakarítani/befektetni, amikor még békeidőkben is 3-4%-ot csökken a forint értéke az EUR/USD-hez képest...
Ezenkívül az USA részvényekre jellemző, hogy évtizedek óta folyamatosan fizetnek osztalékot, sőt minden évben emelik is azt! amit aztán újra befektethetsz. A magyar és EU cégek szeretnek az osztalékkal játszadozni, persze azért ki lehet fogni a jókat a kontinensen is.
Az én portfóliómban 15 USA részvény, 3 európai és 2 ETF van. Ha az elmúlt 7 év átlagát nézzük, akkor hozamban (osztalékokkal együtt) sikerült megvernem az SP500-t is! Még sok ilyen 7 évet kívánok magamnak :)
Elérhető de fizetned kell ha külföldi piacokon akarsz kereskedni. Bár biztosat a bank fiókban fognak mondani.
Én is azt tanácsolom a magyar cégeket kerüld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!