OTP Lakástakarék lejárta után mennyi időm van felhasználni, hogy az állami támogatás és az ehhez kapcsolódó lakáskölcsön is megillessen?
OTP Lakástakarék kedvezményezett vagyok. Lejárt a megtakarítási időszak és igényelhetem a kiutalást, alapértelmezetten egy évig.
A kifizetésnek három része van: a megtakarítás+kamatok, az állami támogatás, illetve a kedvezményes lakáskölcsön. Addig tiszta sor, hogy ezek kiutalását a következő egy évben kérhetem. Meg az is, hogy a megtakarítás+kamatok mindenképpen megilletnek bármikor is kérem ki.
Viszont mi a helyzet a többivel?
Azt írja a tájékoztató, hogy ha a megadott határidőig nem kérem a kiutalást, akkor "új kiutalási időpontot" kell kérnem. Innen-onnan azt hallottam, hogy ez esetben elveszik az állami támogatás és a lakáskölcsön lehetősége, de valójában nem tudom értelmezni az értesítőből, hogy ezt hol írja le.
Tudna valaki ebben segíteni? Nem kell pontos magyarázat, egyszerű tapasztalat is elég, ha valaki átment ugyanezen, valószínűleg elég sokunknak van hasonló feltételekkel lakástakaréka.
2018 előtt kötött OTP Lakástakarék (tehát járna hozzá állami támogatás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!