Lakáshitel igénylésnèl ha mondjuk szeretnék 10 milliót felvenni?
Azt nekem utalják pénzbe, vagy a bank fogja megvenni?
Én látok abból valamit?
Mondom konkrétan hogy mi a szitu, hozzá tudnék jelenleg jutni egy ingatlanhoz nagyon kedvező áron ár/értèk arányban, 6.5 millió.
Viszont nekem 10 re lenne szükségem , ha mondjuk 10 milliót veszek fel, akkor ugye még maradna 3.5 amivel tudnék gazdálkodni.
Ez ilyen formában kivitelezhető lenne valahogy? Vagy lakáshitelnèl hogy van ez?
Lakáshitelt az ingatlan értékének egy részére lehet felvenni, értékbecslés után és közvetlen az eladónak utalják, ha a bank úgy ítéli meg, hogy te, mint adós ill. a fedezet (ingatlan) megéri a kockázatot.
Egy 6,5 milliós ingatlanra jogszabály szerint az értékének maximum 90%át kehet hitelezni, de mivel egy ilyen értékű ingatlan általában nem piacképes, nincs az a bank, ami erre lakáshitelt adna.
Ha X-ért veszel ingatlant, akkor te odaadsz saját zsebből minimum 20% önerőt az eladónak. A maradékot meg a bank utalja az eladónak.
A te esetedben egy 10 milliós személyi kölcsönt kéne felvenned, ha kapsz annyit.
6,5 milliós házra nem fognak 10 milliót adni. Adnak legjobb esetben 5,2 milliót de ez is úgy kerül a számládra hogy nem tudsz vele semmit csinálni, automatikusan küldi a rendszer az eladónak.
Szabadfelhasználású hitelre lesz szükséged ha ilyen terved van.
A lakáshitelt a lakás vásárlására használhatod a meghatározott önerő feletti részre.
Tehát, ha neked van egy 6,5M ingatlan vásárlási szándékod, akkor kell 20-30% önerő, attól függően a bank mit kér. Tehát te csak 4,55 - 5,2M hitelt tudsz felvenni a vásárlásra. Ha további pénzre van szükséged, pl felújításra, akkor más konstrukciót kell keresned. Pl. személyi kölcsön
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!