Jogos ez a követelés?
Figyelt kérdés
Van egy tartozásom ami 2019 ben átkerült az MKK zrt hez . Arról küldtek egy papírt miszerint 1 094 186 a tartozás és a futamidő végéig további 30.454 ft kamaz költség igy összesen 1.124.640 ft amelyet 72 haviban bontottak , havonta 15620 ft . A papíron az áll még hogy az utolsó részlet 2024.12.20 . Mindig befizettem időben , összesen 4 alkalommal a legelején késtem 1-2 napot de nem többet. Most felhívtam őket hogy akkor ez az utolsó részlet lesz és erre meg még be akarnak hajtani 84.000 forintot kamatot állításuk szerint . Mondtam hogy megvannak a bizonylatok mert egy évig csekken fizettem és onnantól kezdve átutalással az utobbi 4 évet . Mindenről megvan a bizonyíték hogy tisztességesen be lett fizetve. Nem értem mire követelnek + 84 ezret most amikor az utolsó részlet esedékes? Mit lehet ellene tenni?dec. 7. 17:53
1/6 A kérdező kommentje:
Ezt a papírt 2022ben küldték és azóta semmiféle tájékoztatást nem küldtek.
dec. 7. 18:03
2/6 anonim válasza:
Tőlük kéne megérdeklődni. Ennyi infóból nem lehet megállapítani, hogy mi alapján számolták ki ezt a +84ezret.
3/6 anonim válasza:
Adott esetben lehet késedelmi kamat is, meg egyéb is, kérj részletes elszámolást.
4/6 anonim válasza:
Azt szokták, hogy késésnél az egész összegre számolnak késedelmi kamatot +kezelési költséget.
5/6 anonim válasza:
Kérj részletes elszámolást, aztán ha az alapján nem tetszik, írásos panaszt. Ha elutasítják, mehetsz még a Pénzügyi Békéltető Testülethez. Ott pártatlan módon vizsgálják. (Éppen egy hónapja voltam biztosítás ügyben, nekem lett igazam. Nagyon rendes volt a Tanácstag hölgy, abszolút a pártomra állt.)
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
dec. 7. 21:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!