Minuszban lesz e a bankszámlám? Vagy lesz e bármi következménye ennek?
Termeszetesen minuszban lesz. Amit az egyes ir az baromsag.
Jogalap nelkul tettel szert a masodik 30kra, igy azt a bank visszakovetelheti es valoszinuleg vissza is fogja szedni. Igy az egyenleged minusz 7k lesz, amit majd mindenkepp vissza kell tolteni.
Mindenfele jogaszi hozzáértés szabályok ismerete nélkul pontozgatnak.
Korábban volt ilyen szabályzás pl hogy életfentartási célra felhasznált es észre nem vett tevesen kifizetett jogalap nelkuli kifizetesek, nem visszakövetelhetők mert nem kúlöníthető el amugysem a kötelezett vagyonátol.
Ez a szabályzás módosítva van már azota de lehet hagytak még kiskapukat. De valoszinubb hogy nem.
Meg olyan szabalyok is vannak hogy 60 napon tul nem is követelhető vissza meg a stb.
Meg úgy írtam hogy "ELVILEG".
ezért is tettem hozzá hogy a banki szabalyzás és ptk legfrisebb szabályzatait nem ártana ismerni. Mert ma már lehet kiskapuk sincsenek.
Bemasolod a wikipedairol a ptk-s jogaszabalyt de arra mar nincs agyad hogy probald ertelmezni.
Szo sincs semmilyen eletfenntartasra adott osszegrol, ez egy sima banki promocio. A bank visszakovetelheti, es egy sima beszedessel gond nelkul ra is fogja
Pont hogy tudom értelmezni. A jogszabaly régen teret adott arra ha nem rosszhiszemuen történt az átvétel es költés meg pl letfenntartási celre ment nem követelhető.
A mai ptk erre nem ad teret. DE ettol függetlenul is lehetnek még kiskapuk. Pl el sem éri az összeg sem a mindenkori min.bér x szazalékát sem meg stb.
Jogász vagy ügyvéd tudna valójában erre válaszolni.
Valszeg persze nem lehetséges ezt tovabbra is fenntartom, de mindennemű jogszabályi és banki szabalyozás ismerete nélkül ezt kijelenteni 100ra, meredek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!