Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Erről kapok valami értesítést,...

Erről kapok valami értesítést,levelet ?

Figyelt kérdés
Van egy Provident hitelem,amin van elmaradás és nem tudtam ,tudom a teljes havi törlesztőt fizetni. Beszéltem már velük ,kaptam fizetési felszólítást egyszer,azóta is beszéltem velük. De még mindig van elmaradásom. És írtam újból nekik ,de semmi válasz. Csendben vannak. Nem tudom most mi a helyzet. Ha felbontja a szerződést ,vagy a fizetésemre terheli erről küldenek nekem valami levelet. Vagy csak nem kapok majd fizetést és nem is tudok róla. Fizetek havonta nekik csak kevesebbet.
tegnap 11:30
 1/1 anonim ***** válasza:

Providentnek nincs végrehajtási joga.

Ha tartozol neki, és úgy dönt, akkor a követelését átadja egy önálló bírósági végrehajtónak, aki tilthajta a fizetésed, inkasszálhatja a bankszámlád, vagyontárgyadat foglalhatja. Még mielőtt ez megtörténne, tudni fogsz róla, mert kötelesek értesíteni arról, hogy végrehajtást kezdeményeztek a követelésük behajtása érdekében.

Szerintem ha "fizetgeted" nekik sem érdekük, hogy felesleges költségeket felvállalva végrehajtást kezdeményezzenek rá.

Ugyanis a végrehajtást kérőnek (Provident) az önálló bírósági végrehajtó (ÖBV) várható munkadíját/költségét meg kell előlegeznie. Addig az ÖBV nem csinál semmit...

ma 05:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!