DKJ-ban tartok kb. 10 millió forintot, ami december végén jár le, utána mit vegyek belőle?
Rövidtávon, nagyjából 1 évig szeretném ismét befektetni és szívesen maradnék az állampapír piacon.
Én a 250625 DKJ-ba tenném ismét nyárig, mivel 5.50%-os hozamot biztosít, utána majd megint a legjobb lehetőséget kínálóba.
Tudtok javasolni ennél jobb utat?
Köszönöm!
Szerintem a legkésőbb lejáró DKJ-t vedd (ami most októberi, de addigra remélhetőleg kijön a következő)
Az 5.5% az éves hozam, nem nyárig hoz annyit.
Én legalábbis ezt csinálom, csak én kezdőbb vagyok meg feleennyi pénzem sincs benne.
Ha lejárat előtt adod el a BMÁPot, akkor annak az árfolyama alacsonyabb lesz a névértéknél 1%-kal, vagy a Kincstár árfolyamjegyzésétől függően ettől eltérő mértékben.
De ez igaz a DKJ-re is, hogy eladni mindig az aktuális árfolyamon lehet. Mivel az intézményi papír, az árát ráadásul nem a Kincstár mesterséges árjegyzése befolyásolja, hanem a pénzpiac. Ha a rövid hozamok emelkednek, leértékelődik a papír (és fordítva).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!