Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha az én nevemen van a bankáty...

Ha az én nevemen van a bankátya és 19 éves vagyok bárki más a családbol akár barátnő lekérhet adatokat rola ha vinné a kártyát a bankba pl: utalások, vásárlások, tranzakciók?

Figyelt kérdés
nov. 16. 08:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Senkinek nem adnak ki adatot, csak a számla tulajdonosának, aki gondolom, te vagy, és nem csak a kártya a tied.
nov. 16. 09:38
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem adhatják ki, banktitok. Az egyenleget tudják lekérdezni a PIN kód ismeretében, a vásárláson és a készpénzfelvételen kívül.
nov. 16. 09:40
 3/8 A kérdező kommentje:
Akkor pinkod es kartyaszam ismereteben azt lelehet hol vasaroltam?
nov. 16. 10:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem. Az ügyintézőn kívül max a netbankban lehet megnézni, ha oda be tudnak lépni. De a bankban igazolni kell magad, kérnek személyit meg talán lakcímkártyát, nincs ilyen, hogy valaki bemegy, hogy a Józsi számlatörténetét le akarja kérni.
nov. 16. 10:37
 5/8 krwkco ***** válasza:
100%

"bárki más a családból akár barátnő lekérhet adatokat róla ha vinné a kártyát a bankba pl: utalások, vásárlások, tranzakciók?"

Ha valaki bemutat egy bankfiókban egy bankkártyát, ami nem az ő nevére szól, szerintem az ügyintéző vissza fogja tartani a kártyát. Azaz nem adja az illetőnek vissza. És az illető még jól jár, ha nem indítanak ellene eljárást.

Egy bankkártyát törvényesen csak az használhat, akinek a nevére szól.

nov. 16. 10:50
 6/8 anonim ***** válasza:

A te neveden van a bankszámla, amihez a bankkártya tartozik? Vagy a szüleid nevén?

Miért akarná a barátnőd, aki mellesleg nem is családtagod, csak egy ismerősöd, lekérdezni a bankkártya-tranzakcióidat?

Kicsit vicces a sztori. 🤣

nov. 16. 12:06
 7/8 anonim ***** válasza:

A te bankkártyáddal sokra nem megy senki. Ha tudja hozzá a PIN-kódot (CVV-kódot) is, akkor vásárolni tud, vagy bankautomatából készpénzt felvenni vele, vagy lekérni a bankkártyához tartozó bankszámlán lévő pénzegyenleget. Más információkat nem tud gyűjteni általa.

Ha bemegy a bankfiókba információt kérni a bankkártyához tartozó tulajdonos bankszámláiról, pénzforgalmairól, nem adnak ki neki semmiféle tájékoztatás (banktitok), inkább az fog történni, amit az 5-ös válaszoló írt -> Visszatartják a bankkártyát, ami nem a valódi tulajdonosnál van abban a pillanatban.

nov. 16. 12:07
 8/8 anonim ***** válasza:
50%
Mit keres a bankkártyád a csajodnál? Ilyen lovag vagy már 19 évesen? 🤣
nov. 16. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!