Ha az én nevemen van a bankátya és 19 éves vagyok bárki más a családbol akár barátnő lekérhet adatokat rola ha vinné a kártyát a bankba pl: utalások, vásárlások, tranzakciók?
"bárki más a családból akár barátnő lekérhet adatokat róla ha vinné a kártyát a bankba pl: utalások, vásárlások, tranzakciók?"
Ha valaki bemutat egy bankfiókban egy bankkártyát, ami nem az ő nevére szól, szerintem az ügyintéző vissza fogja tartani a kártyát. Azaz nem adja az illetőnek vissza. És az illető még jól jár, ha nem indítanak ellene eljárást.
Egy bankkártyát törvényesen csak az használhat, akinek a nevére szól.
A te neveden van a bankszámla, amihez a bankkártya tartozik? Vagy a szüleid nevén?
Miért akarná a barátnőd, aki mellesleg nem is családtagod, csak egy ismerősöd, lekérdezni a bankkártya-tranzakcióidat?
Kicsit vicces a sztori. 🤣
A te bankkártyáddal sokra nem megy senki. Ha tudja hozzá a PIN-kódot (CVV-kódot) is, akkor vásárolni tud, vagy bankautomatából készpénzt felvenni vele, vagy lekérni a bankkártyához tartozó bankszámlán lévő pénzegyenleget. Más információkat nem tud gyűjteni általa.
Ha bemegy a bankfiókba információt kérni a bankkártyához tartozó tulajdonos bankszámláiról, pénzforgalmairól, nem adnak ki neki semmiféle tájékoztatás (banktitok), inkább az fog történni, amit az 5-ös válaszoló írt -> Visszatartják a bankkártyát, ami nem a valódi tulajdonosnál van abban a pillanatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!