Hol érdemes vállalkozói bankszámlát nyitni?
Figyelt kérdés
Egyéni vállalkozóként áfás lettem nemrég és ilyenkor már kötelező a vállalkozói számlanyitás. Néztem a lehetőségeket, de kicsit el vagyok veszve, mindenhol kb csak azt látom egyértelműen leírva, hogy mi akciós meg 0 ft, de a konkrét számokat már nehezebb megtalálni. Igazából utalásaim száma minimális, beérkező összegek forintban vannak. Internetbank fontos lenne, nem akarnék minden apróságért bemenni a fiókba. Lakossági számlám az otp-nél van, nekem azzal nem volt gondom, de úgy tudom az egyik legdrágább bank valójában.ma 08:48
1/6 anonim válasza:
Én nyitottam egy gránitos számlát (ingyeneset), amit nem használok, ezzel elehet tettem a számlanyitási kötelezettségemnek. De használni a wise businesst használom, az full ingyenes.
2/6 A kérdező kommentje:
ja tehát ez így működik, hogy nem kell feltétlenül azt használni amit nyitsz?
ma 10:57
3/6 A kérdező kommentje:
Ha áfa hatálya alá tartozol, kötelező pénzforgalmi számlát nyitnod egy Magyarországon bejegyzett banknál. Ez a számla szolgál a vállalkozás hivatalos pénzügyi tranzakcióinak lebonyolítására. Én így tudom ezt, tehát akkor a vállalkozásnak ezt a számlát kell használnia, meg ez kell legyen a számlákon is. Hogy használod akkor a wise-t?
ma 11:09
4/6 anonim válasza:
Úgy, hogy semmi nem tiltja, hogy azt használjam. A navot is arról fizetem és gond nélkül feldolgozzák.
5/6 anonim válasza:
4, azért nem tiltja, mert ugye a külföldit is bejelentetted. Hiszen be kell jelenteni.
6/6 anonim válasza:
Persze, hogy bejelentettem, amikor megnyitottam adtam is be rögtön a 201T-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!