Mi ez a fizetési kérelem ez valami újfajta ingyenes utalás vagy mi?
Figyelt kérdés
tegnapelőtt 10:41
1/8 anonim válasza:
Igen, állítólag úgy nem számolhat fel a bank az utalásért pénzt.
2/8 A kérdező kommentje:
Csak ehhez a másik félnek is kell lenni applikációnak is? Vagy ez hogy működik?
tegnapelőtt 11:33
3/8 anonim válasza:
Még én sem próbáltam, csak megnéztem az applikációban, hogy tényleg van ilyen funkció. De szerintem igen, kell a fogadó részéről is elfogadni.
4/8 anonim válasza:
Ez egy "fordított utalás", amit te indíthatsz fogadó félként, csak itt a küldőnek is el kell fogadnia, hogy pénzt küldjön neked.
5/8 anonim válasza:
"Igen, állítólag úgy nem számolhat fel a bank az utalásért pénzt."
Ja csak aki küldi a fizetési kérelmet, annak meg igen.
Úgyhogy ez se ingyenes, csak más fizet.
7/8 anonim válasza:
#5 hülyeségeket ír. A fizetési kérelem indítása is ingyenes, meg a fizető félnek sincs tranzakciós díj. OTP-nél legalábbis így működik.
8/8 krwkco válasza:
Ahogy 7-es mondja. minden magyar adó illetőségű banknál így működik, mert törvényben szerepel, hogy ilyen kor a bank nem fizet tranzakciós díjat. Egy időben a bankok ezt megpróbálták elsumákolni (K&H), mondván, hogy a kondícióikban szereplő 0,3% az független attól, hogy ők mit fizetnek. De lehet, hogy rájuk szóltak. Viszont az utalási díj más részeit továbbra is fizetni kell.
A fizetési kérelem küldése törvény szerint ingyenes.
Egyébként a kérelemes utalás főleg akkor jó, ha az ember a saját vagy ismerősök számlái között mozgatja a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!