Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Az OTP-nél lakáshitelem van,...

Az OTP-nél lakáshitelem van, amit egyedül vettem fel. Letilthatom-e valamilyen formában, hogy más befizessen a hitelszámlámra? Vagy valamilyen módon megakadályozhatom-e.

Figyelt kérdés
Eddig a hiteltörlesztést minden esetben a számlámról vonták le. Elmaradásom nincs. Saját lakásvásárláshoz vettem fel, ott is én vagyok az egyedüli tulajdonos.A volt élettársam akarja átvállalni a hitelt, amibe én nem egyeztem bele, de most kitalálta, hogy befizetget a számlámra.

#letiltás #befizetés #hitelszámlára
ma 18:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hiába fizetget a számládra, ezzel nem szerez semmiféle jogot, ha attól félsz.
ma 18:27
 2/5 krwkco ***** válasza:

"A volt élettársam akarja átvállalni a hitelt, amibe én nem egyeztem bele, de most kitalálta, hogy befizetget a számlámra."

egy élettársi kapcsolatban ennél lehet súlyosabb a helyzet. Attól függetlenül, hogy konkrétan ki fizeti a hitelt, a hitellel terhelt ingatlan és a kevesebb hitellel terhelt ingatlan közötti különbség vagyonszaporulatnak számít. (Az ésszerű gondolkodás szerint.)

És a vagyonszaporulatot az élettársak teljes jövedelme + a háztartási munkavégzés arányában kell megosztani a kapcsolat felbomlása esetén. És ennek nem akadálya az, ha az ingatlan csak az egyikük nevére van bejegyezve. Legalábbis szerintem.

Erre megoldás lenne a házassági szerződés. Talán érdemes lenne egy ügyvédet is megkérdezned.

De ha az élettársad csak "volt" vagyis már bizonyíthatóan nem áll fenn az élettársi közösség, akkor nincs baj. Utalj vissza neki annyi pénzt, amennyit a hitelre befizet. Vagy tedd ügyvédi letétbe, ha ez nem megy.

ma 21:27
 3/5 krwkco ***** válasza:
Még egy dolog: ha megszűnt az élettársi kapcsolat kérj bíróságtól vagyonmegosztást. Az rögzíti a szakításkor fennálló helyzetet.
ma 21:30
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Sajnos a bank nekem nem mondja meg, hogy milyen számlaszámról érkezett a befizetés, bár már kértem folyószámla kivonatot, de ez hitelszámlánál 2 hét.Marad az ügyvédi letét.Hitelszámlánál nem látom a számlaforgalmat, minden hónapban be kell mennem a bankba és kéri a kivonatot

persze pénzért.Csak onnan tudom, hogy befizettek, hogy az én folyószámlámról nem veszi le a bank a törlesztést. Nekem van szerződésem a bankkal és mégsem tudom letiltani, hogy más befizethessen.

ma 21:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Ilyet nem lehet letiltani. Ha ilyen hülye csinálja.
ma 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!