Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Az MBH bank, hogy veheti el a...

Az MBH bank, hogy veheti el a teljes havi fizetésemet, amikor eddig 33%-ot vontak le?

Figyelt kérdés
Bepereljem őket? Sem értesítőt nem küldtem, semmit nem jeleztek. Most itt vagyok 0ft-al, mert a fizetésem 100%-át elvették. Ehhez nincs joguk. Jogi lépéseket kell tennem?

#Rabló bank
tegnap 18:11
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Van joga inkasszóhoz, és akkor csak egy kicsi mentes részt kell meghagynia. Mehet párhuzamosan a bérből való letiltással, a jogalkotót támadd, ne a bankot.
tegnap 18:25
 2/7 A kérdező kommentje:
Nincs. Mert a béremből, ami alacsony, 33%-ot vonhatnak le, nem 100%-ot. Ilyen a világban nincs... Azthiszem, jobb ha jogi útra terelem a dolgot. Utóirat: Soha ne nyissatok számlát ennél a banknál.
tegnap 18:39
 3/7 anonim ***** válasza:
18%
Én ezt már régen tudtam. Az MBH nem bank, hanem a ner finanszírozó forrása.
tegnap 19:15
 4/7 anonim ***** válasza:
57%

2, nem érted.

A béredből tilt 33%-ot.

A maradék 67%-ot meg inkasszó formában a számládról veszi le (a mentes részt kivéve).

tegnap 19:18
 5/7 anonim ***** válasza:
58%
#4 Nem is fogja ez érteni... 😅
tegnap 19:46
 6/7 anonim ***** válasza:
37%

Be kell menni a bankba, és kérni kell a mentes összeget.

(legközelebb fizesd a kötelezettségedet)

tegnap 20:28
 7/7 krwkco ***** válasza:
86%

"Az MBH bank, hogy veheti el a teljes havi fizetésemet"

Egy bank nem veszi el a fizetésedet. Átutalja a közjegyzőnek azt a pénzmennyiséget, amit az inkasszóval elrendelt. De mindegy, ez csak rossz szóhasználat.

A lényeg: az inkasszó 35 napig érvényes. Ha ebben az időszakra két fizetésed is beérkezik, akkor az első fizetésnél megmarad a mentes összeged. 60 ezer forint + a 60 és 200 közötti pénz fele.

De ez a mentes összeg a teljes 35 napra szól. A 35 napon belüli második fizetésnél nem újul meg. A második fizetést 100%-ban átutalhatja a bank a végrehajtónak.

Ez érvényes a lakossági számlákra.

tegnap 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!