Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 800k nettóra fel mernétek...

800k nettóra fel mernétek venni 200k-s lakáshitelt 25 évre?

Figyelt kérdés

okt. 30. 21:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
26%
9: Én 120-ból megélek, nem vagyok jó a pénzköltésben.
okt. 31. 14:39
 12/21 anonim ***** válasza:
62%

#11 Vagy hazudsz, vagy fénnyel táplálkozol!

Tegyük fel, nincs lakbér. Akkor is van rezsi, ami egy kis lakásban is 40 ezer. Van kaja, ami egy felnőttnek havonta legalább 60 ezer, ha spórolós vagy és magadnak főzöl. Ez már 100 ezer és akkor még nem számoltam a háztartási kiadásokat, közlekedést, gyógyszert, szórakozást, váratlan kiadásokat és egyebeket.

okt. 31. 15:02
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

12: Igen, most emelkedett 40ezerre, mert 11 000 Ft felújítási alapot fizetünk a közös költség mellé.

De előtte 30 000 alatt volt.

Étel és táplálékkieggészítők 50-60 000 Ft.

WC-papír, zsepi, szappan, hajsampon, stb. meg 20 000 Körül.

Nem közlekedek, mert gyalog megyek mindenhova, itt van minden sétatávolságra.

És akkor mindent megveszek, pedig rengeteg lehetőség van ingyen hozzájutni dolgokhoz, pl. ételt sokszor dobnak ki záráskor, at el lehetne hozni, de nem foglalkozom vele.

okt. 31. 15:11
 14/21 anonim ***** válasza:
0%
* És akkor ezt egyedül fizetem, egy kétfős háztartásban, vagy 3fősben, 4 fősben ez megoszlik, nem jut egy főre 120 000.
okt. 31. 15:14
 15/21 anonim ***** válasza:
75%
12: Van amúgy egy olyan lakásunk is, aminek 12 000 a közös költsége felújítási alappal, a rezsije pedig egy főre 4000 körül alakul. Erre vegyél mondjuk egy internetelőfizetést még, és akkor is 22 000 alatt megáll.
okt. 31. 15:18
 16/21 anonim ***** válasza:
62%
12: És most fővárosi, belvárosi lakásokról beszélünk, holott főleg 100 000 lakosnál kisebb városokban rengeteg olyan ház van, ahol csak 4-5 lakás van, vagy családi ház, ikerház, stb., és egyáltalán nem kell közös költséget fizetni.
okt. 31. 15:21
 17/21 anonim ***** válasza:
75%

Oké. Tehát soha el nem hagyod a várost. Nem kirándulsz, nem nyaralsz. Soha nem mégy étterembe, színházba, moziba vagy barátokkal beülni egy sörre. Soha nem veszel ruhát, cipőt. Ergo elvegetálsz takaréklángon, de nem élsz.

Mellesleg azt sem hiszem el, hogy 40-ből kijön minden. Ha 11 ezer a felújítás, gondolom legalább annyi a közös költség (és akkor az még kevés is), az már 22. Télen egy központi fűtéses lakás fűtése vagy 25 ezer. Villany spórolósan, csupa LED világítással 5000. Víz egy főre havi 500. Egy net előfizetés alsó hangon 5000. Már ez 57,5 ezer.

okt. 31. 15:29
 18/21 anonim ***** válasza:
73%

"Oké. Tehát soha el nem hagyod a várost. Nem kirándulsz, nem nyaralsz. Soha nem mégy étterembe, színházba, moziba vagy barátokkal beülni egy sörre. Soha nem veszel ruhát, cipőt. Ergo elvegetálsz takaréklángon, de nem élsz."

Még mindig az én 3-as hozzászólásomra reagálsz?

Mert abban 200 000 Ft-ot és 1-2 évet írtam, amit BÁRMIKOR megszakíthat, akár a 4. hónapban is, hiszen bevétele az van.

Igen, képes vagyok akár évtizedekig csinálni ezt egy általam kitűzött cél érdekében, pl. azért a célért, hogy ne vásároljak meg egy drága pénzügyi szolgáltatást, pl. 25 millió kölcsönt +25 millióért.

De a Kárdezőnek csak 1-2 évet írtam azzal, hogy még akár annyit se kell "kibírnia"

Meg kéne végre érteni, hogy X összegből vagy ezt veszel, vagy azt.

Ha lakást akarsz venni, és vagy olyan szerencsés, hogy van önerőd és olyan jövedelmed, hogy még évi 9-10 milliót ki tudsz mellé spórolni, de többet nem, akkor annak bizony az az ára, hogy 1 vagy 2 évig nem nyaralsz, nem jársz sörözni, színházba, nem veszel újabb ruhákat, stb.

Viszont lesz saját lakásod önerőből nagyon rövid idő alatt.

okt. 31. 15:38
 19/21 anonim ***** válasza:
75%
Meg lehet élni 200k-ból, főleg, ha nincs albi. Én is így nyomom, mert akarok egy saját lakást, én 250k-ból jövök ki, de nekem albim is van. Nem megyek minden hónapba moziba, nem rendelek, nem költök felesleges dolgokra, nyáron viszont nyaralok. Ennyi. Addig így lesz, míg nincs lakásra önerő, utána azért lazítok a nadrágszíjon.
okt. 31. 17:30
 20/21 anonim ***** válasza:
67%
#18 Ja hát ha szerinted a hitel maga az ördög és inkább évekig nyomorogsz, csak hogy ne kelljen hitel, akkor csak sajnálni tudlak.
okt. 31. 20:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!