#11 Vagy hazudsz, vagy fénnyel táplálkozol!
Tegyük fel, nincs lakbér. Akkor is van rezsi, ami egy kis lakásban is 40 ezer. Van kaja, ami egy felnőttnek havonta legalább 60 ezer, ha spórolós vagy és magadnak főzöl. Ez már 100 ezer és akkor még nem számoltam a háztartási kiadásokat, közlekedést, gyógyszert, szórakozást, váratlan kiadásokat és egyebeket.
12: Igen, most emelkedett 40ezerre, mert 11 000 Ft felújítási alapot fizetünk a közös költség mellé.
De előtte 30 000 alatt volt.
Étel és táplálékkieggészítők 50-60 000 Ft.
WC-papír, zsepi, szappan, hajsampon, stb. meg 20 000 Körül.
Nem közlekedek, mert gyalog megyek mindenhova, itt van minden sétatávolságra.
És akkor mindent megveszek, pedig rengeteg lehetőség van ingyen hozzájutni dolgokhoz, pl. ételt sokszor dobnak ki záráskor, at el lehetne hozni, de nem foglalkozom vele.
Oké. Tehát soha el nem hagyod a várost. Nem kirándulsz, nem nyaralsz. Soha nem mégy étterembe, színházba, moziba vagy barátokkal beülni egy sörre. Soha nem veszel ruhát, cipőt. Ergo elvegetálsz takaréklángon, de nem élsz.
Mellesleg azt sem hiszem el, hogy 40-ből kijön minden. Ha 11 ezer a felújítás, gondolom legalább annyi a közös költség (és akkor az még kevés is), az már 22. Télen egy központi fűtéses lakás fűtése vagy 25 ezer. Villany spórolósan, csupa LED világítással 5000. Víz egy főre havi 500. Egy net előfizetés alsó hangon 5000. Már ez 57,5 ezer.
"Oké. Tehát soha el nem hagyod a várost. Nem kirándulsz, nem nyaralsz. Soha nem mégy étterembe, színházba, moziba vagy barátokkal beülni egy sörre. Soha nem veszel ruhát, cipőt. Ergo elvegetálsz takaréklángon, de nem élsz."
Még mindig az én 3-as hozzászólásomra reagálsz?
Mert abban 200 000 Ft-ot és 1-2 évet írtam, amit BÁRMIKOR megszakíthat, akár a 4. hónapban is, hiszen bevétele az van.
Igen, képes vagyok akár évtizedekig csinálni ezt egy általam kitűzött cél érdekében, pl. azért a célért, hogy ne vásároljak meg egy drága pénzügyi szolgáltatást, pl. 25 millió kölcsönt +25 millióért.
De a Kárdezőnek csak 1-2 évet írtam azzal, hogy még akár annyit se kell "kibírnia"
Meg kéne végre érteni, hogy X összegből vagy ezt veszel, vagy azt.
Ha lakást akarsz venni, és vagy olyan szerencsés, hogy van önerőd és olyan jövedelmed, hogy még évi 9-10 milliót ki tudsz mellé spórolni, de többet nem, akkor annak bizony az az ára, hogy 1 vagy 2 évig nem nyaralsz, nem jársz sörözni, színházba, nem veszel újabb ruhákat, stb.
Viszont lesz saját lakásod önerőből nagyon rövid idő alatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!