Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Addig leáll a fizetes leitiltas?

Addig leáll a fizetes leitiltas?

Figyelt kérdés

Kaptam egy egyedi ajanlatos levelet az otp faktoringtól.

Hajelzem hogy azt egy összegbe kitudnam fizetni addig leall az eddigi fizetes letiltasom?

Vagy hogy van ez?

1 éve vonnak 50%-ot de most mindket egyedi ajanltot kitudnam fizetni egyösszegben? Ha jelzem ezt irasan akkor a vegrehajtó leveszi a letiltast a fizetesemből? Vagy előre nem csinalnak ilyet?

De akkor az az 50%hogy kerül vissza hozzam?

Ha tiltjak is meg kifizetem is az egyedi ajanlatot?

okt. 26. 13:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
33%
Ha a végrehajtó tilt már, akkor a behajtó cégnek már nincs opciója egyezkedni veled. Ha most ajánlatot kaptál tőlük az vagy félreértés vagy egy másik tartozás
okt. 26. 13:52
 2/13 A kérdező kommentje:

Persze persze....

Hat csak nem küldenek már kamu levelet erről.

Más esetleg okosabb hozzaszolas??

okt. 26. 14:28
 3/13 anonim ***** válasza:
82%

Kitől van a fizetésletiltás? Mert biztos nem az OTP-faktoringtól. OTP-faktoring (meg bármelyik másik faktoringcég nem tud fizetésletiltást alkalmazni. Lehet, hogy az ő részükre van fizetésletiltásod, de nyilván egy bírósági végrehajtón keresztül.

S igen, pontosan úgy van, ahogyan az első írja. Vagy tévedés vagy egy másik tartozás lehet csak a kérdésben szereplő ajánlattétel.

okt. 26. 14:47
 4/13 A kérdező kommentje:

Persze es akkor 1 evig mit toltottak?

Na ugy latom en is jo helyre tettem fel ezt a kerdest....

okt. 26. 15:12
 5/13 anonim ***** válasza:
87%

Jó helyre tetted fel a kérdést, a pontos választ is megkaptad.

A kérdéseddel és a hozzáállásoddal van a probléma, nem a válaszokkal. No és a helyesírásoddal...

Még mindig nem tudjuk, ki kezdeményezte a fizetésletiltást. Az OTP-faktoring biztosan nem, hisz nincs ilyen jogosultsága. Az csak az önálló bírósági végrehajtónak és a NAV végrehajtójának van.

okt. 26. 15:26
 6/13 A kérdező kommentje:
Uristen nem ez a lenyeg ember!!!
okt. 26. 16:58
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Lásd az 5. választ...
okt. 26. 16:59
 8/13 anonim ***** válasza:
47%
Kérdező, ha van egy hivatalos letiltásod, amit csak a végrehajtó rendelhet el, akkor hivatalosan te már nem egyezkedhetsz azzal, akinek tartozol
okt. 26. 17:54
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

8. Ez nem igaz. Nekem volt olyan dolgozóm, akinek volt letiltása végrehajtón keresztül az OTP Faktoringnak. De mivel láttam, hogy csak a kamatot fizeti, a főköveteléshez meg el sem jut, fizetésletiltással sosem jut a végére, én ajánlottam neki, hogy egyezkedjen az OTP-vel, ajánljon fel egy összeget egyben, amit végül én adtam neki kölcsön.

Kérdező, ha a Faktoring küld ajánlatot, amivel meg tudod váltani a tartozásod, akkor fontold meg, még ha kölcsön is kell kérned azt az összeget, de jobban jársz, mint végrehajtón keresztül fizetni, mert így fizeted a végrehajtó jutalékát is és a kamatokat. A végrehajtó akkor nem fogja már vonatni a fizetésed, mikor megkapja a Faktoringtól a papírt, hogy már nincs tartozásod.

okt. 26. 20:48
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Úgy van, ahogy a 9-es válaszoló írta.

Ha az OTP jelzi írásban az önálló bírósági végrehajtó felé (ÖBV), hogy a követelése megtérült, akkor az ő követelésére már nem tilt a végrehajtó.

Attól viszont, hogy az OTP-nek megfizetted a tartozásod, még az ÖBV-nek van költségigénye (jutalék, átalány stb.), amire a letiltást nyugodtan folytathatja. Tehát összegváltozás fog bekövetkezni a letiltásban.

Nyilván ha az ÖBV költségét is megfizeted az ÖBV-nek, akkor a letiltás okafogyottá válik, és köteles azt visszavonni.

okt. 27. 03:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!