Ha téves számlára utáltam revoluton azt hogy lehet visszaszerezni? Mármint revolutról magyar bankszámlára
Honnan tudod hogy az egy valodi letezo bankszamlaszam? Nem csak egy szamot rontottal el hanem eleve rosszat irtal be teljesen?
Ebben az esetben ha megerkezik a letezo bankszamlara onnan te es a revo se szerzi vissza.
Max peres uton.
A bank (legyen az Revolut vagy az OTP) nem tudja visszahívni a pénzt.
Küldhetnek kérést a számlatulajdonosnak hogy az küldje vissza, a téves utalás megtartása ugyanis jogalap nélküli gazdagodás.
A másik fél ilyenkor általában visszautalja a pénzt, de abból levonhatja a felmerülő költségeket, pl. banki díj és tranzakciós illeték.
Ha nem utalja vissza, közjegyzőnél kérhetsz fizetési meghagyást. Ehhez kellenek a másik fél személyes adatai, nem tudom, ezt ki adhatja neked ki, de a közjegyző segít.
Ha ellent mond, perréb alakul az ügy, ahol neked kell igazolni, hogy az utalás téves.
Ebben segít, ha csatolod a dokumentumokat amiben a bankot értesítetted az esetről.
"Olyan nincs hogy ha nem tudja igazolni a magyar hogy miért kapta akkor visszautalják?"
Olyan a mesében sincs. Érdekes lenne, hogy ha nekem jön százezer forint a számlámra, akkor igazolnom kellene, hogy miért kaptam, különben visszaveheti a bank. A végrehajtó vonhatja a számlán lévő pénzt végrehajtás alá, ha van jogerős bírósági határozat róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!