Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi történik olyankor, amikor...

Mi történik olyankor, amikor valakinek több hitele keletkezik mint amennyi vagyona van? Hogy tudják akkor a bankok behajtani rajta a tartozást?

Figyelt kérdés

Most gondolok ilyenre például, hogy Kínában például 2021-ben kidurrant az ingatlanlufi, azóta 30%-ot zuhantak az árak és még mindig esnek. És amint kiderült, nagyrészt hitelből vették azokat az ingatlanokat a spekuláns befektetők, és most sokaknak több a tartozásuk mint amennyit az ingatlanjuk ér.

Ilyenkor mit tud tenni a bank? Ha mondjuk azt mondod, hogy oké, vigyétek az ingatlanomat, és nincs több dolog amit el tudnak tőled venni, akkor hogyan hajtják be rajtad a további tartozást?

okt. 19. 00:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Ugyanúgy, ahogy itthon az exdevizahitelesektől.

Lefoglalják és elárverezik az ingatlanjait, az autóit és egyéb vagyontárgyait. A maradék tartozást pedig vonják a fizetéséből, a nyugdíjából, inkasszózzák a számláját.

Ha csak annyi esze volt az ilyennek, akkor élete végéig nyögi a hülyesége árát.

okt. 19. 01:27
 2/12 anonim ***** válasza:
36%
"Ha csak annyi esze volt az ilyennek, akkor élete végéig nyögi a hülyesége árát." Milyen jó platform a gyakori, hogy az "ilyenek" mint te kiélhetik a felsőbbrendűségi hajlamaikat, jobb, mintha a való életben másokat köpködnél, persze azt úgysem mered, akkor meg felgyülemlene a frusztráció, és véletlenül sorozatgyilkos válna belőled. Szóval rendkívül hasznos, hogy itt lehet kéretlenül szapulni ismeretlen embereket, amitől aztán jobban alszol.
okt. 19. 03:36
 3/12 anonim ***** válasza:
55%

Az elsö teljesen jol leirta a kerdesre a valaszt, a masodik meg semmi valaszt nem adott, csak az elsöt szapulja keretlenül.

Szoval igen, ott kezdödik, hog a bank kezebe kerül az ingatlan, azt eladja, es a többi vagyontargyargyat is elarverezik. Nagy problemak vannak az ilyen emberekkel, akik nem tudnak elöre gondolkozni, kalkulalni, es mindent hitelre vesznek fel. Felelötlenseg.

okt. 19. 07:11
 4/12 anonim ***** válasza:
13%
Miert venne el a bank az ingatlant? Amig fizeti a torlesztot nincs gond.
okt. 19. 08:17
 5/12 anonim ***** válasza:
34%

1, mint ex-devizahiteles

2006-ban vettem fel a lakáshitelt, szülők ingatlanfedezetet ajánlottak, értékbecslő szerint akkor volt az ő házuk 4x akkorra értékű, mint a kinézett lakás. A szülői ingatlanfedezet azért merült fel, mert ugyan 25 elmúltam, meg bőven az akkori átlagfizetés felett kerestem, egy kisvárosban akartam lakást venni és arra több bank nem akart hitelt adni. Az OTP adóstársat akart plusz megterhelni a szüleim és a vásárolandó ingatlanokat is.

És akkor itt jön a csavar. Kaptam 2 ajánlatot ugyanattól a banktól, ugyanarra az összegre, ugyanarra a futamidőre, chf és huf. A forintos hitel törlesztője 93k/hó lett volna, a frankos hitelé 42król kezdődött. Az utóbbit vettem fel, a legnagyobb törlesztő a futamidő alatt 79k volt.

De biztos jobban jártam volna a forinthitellel.

És akkor ne beszéljünk arról, hogy a jelzálogot majdnem 2 évig tartott leszedetni a tulajdoni lapról….

okt. 19. 09:34
 6/12 anonim ***** válasza:
77%

2

Jól láthatóan az olvasás-értelmezéssel gondjaid vannak, ennek következtében saját magadról írtál a böffenetedben.

okt. 19. 12:28
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Eladják a szerveit, hogy fedezék a hiteleket.
okt. 19. 12:48
 8/12 anonim ***** válasza:
34%
"2021-ben kidurrant az ingatlanlufi, azóta 30%-ot zuhantak az árak és még mindig esnek." Ezt az állításodat alá tudod támasztani? Én nem ezt látom.
okt. 19. 14:47
 9/12 A kérdező kommentje:

8-as

Google a barátod. Ez Kínában van. Nem tudsz angolul? Segítek:

"China real estate crisis", "China housing bubble burst"

okt. 19. 15:39
 10/12 anonim ***** válasza:
34%

"Az elsö teljesen jol leirta a kerdesre a valaszt, a masodik meg semmi valaszt nem adott, csak az elsöt szapulja keretlenül."

A harmadik meg mindezt kommentálja. :D Minek írnék többet, mikor teljesen jól leírta. Csak nem gondolom, hogy utána még köpködni is kell meg "ilyennek" titulálni egy embert, aki ki tudja miért jutott ilyen helyzetbe. Ez nem tetszett, és csak ezt kifogásoltam, de nem tudta felfogni úgy tűnik az egyes, hogy mi volt a bajom, mert azt állítja, hogy nekem vannak szövegértelmezési gondjaim. :D

6-os (és 1-es), jól tudom értelmezni a kéretlenül odabiggyesztett utolsó mondatodat. Ha úgy gondolod, ezt feltétlenül szükséges volt megjegyezni, és ez emelte a válaszod hasznosságát és színvonalát, akkor hajrá.

okt. 19. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!