Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Volt már pozitív tapasztalatok...

Volt már pozitív tapasztalatok a hiteletekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Nagyon sok olyat hallani, hogy a bankok csak a vesztedet akarják és hogy nagyon könnyű eladósodni de szerintem ez a dolog kétélű.

Pl a devizával tényleg alátettek az embereknek és elvileg ezért jó a fix ft alapú hitel. De még így is óvatosságra intenek a hitelfelvétellel közben meg biztos vagyok benne, hogy van olyan amikor az ügyfél nem fizeti a részleteket mégis ő van felháborodva... szóval volt akinek ez pozitívan csengett le?

okt. 14. 13:20
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

14 milla 78as havi részlettel? Az akkor azt jelenti, hogy 20 év futamidő kb?

Az biztosan nagyon jó, hogy annyira nem hiányzik a kasszából. Van egy ismerősöm, elmondása alapján kb egy mist keres de neki személyi kölcsönje van. Abból újított házat, de nem arra fordította mindet, ezért is vett fel személyi kölcsönt. Meg autót is vett, azt hiszem így fizet havi 250 körül. Az azért elég sok viszont közel egy misit keres havonta. Ha a 30%át nézzük a bevételnek amit írtak korábban az kb pont benne van. Utánaszámoltam :D

okt. 14. 18:48
 12/24 anonim ***** válasza:
26%

9

Az. 7milliós hitel volt 2003tól. Akkor még lakást lehetett venni belőle.

okt. 14. 18:51
 13/24 anonim ***** válasza:
52%
11: igen, 20 év. Igazából jól jött ki minden, még a nagy árugrások előtt vásároltunk, kedvező kamatkörnyezetben. Meg ugye ebben az esetben az infláció is a mi malmunkra hajtja a vizet. Mikor felvettük a hitelt, az a 78 ezer még azért érezhető volt, mostanra semmit nem ér kb.
okt. 14. 20:21
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
#11 A 250 sem kevés azért. Nézd, nekem több, mint 1 millió a nettóm, asszonnyal ketten egy jó hónapban olyan 1,7 milliót keresünk nettóban. Gondolkodtunk egy ház vásárlásán, amiről végül letettünk (legalábbis egyelőre), mert egy közepes Kádár-kockához is 35-38 milliós hitel kellene, márpedig a kocsival együtt túl soknak gondoltam havi 350 ezret törlesztőre költeni. Még ekkora jövedelemből is.
okt. 14. 20:51
 15/24 A kérdező kommentje:

Pedig ha belegondolsz nem sok. Mármint 350 havonta nem kevés pénz, de a te jövedelmed mellett annak a pénznek a hiánya nem gátolna szerintem semmilyen szinten, hogy az igényeiteket ki tudjátok elégíteni...

A gond szerintem sokkal inkább azzal van e tekintetben, hogy nem tudhatjuk soha, hogy mit hoz a jövő és hogy mennyire lesz ilyen stabil jövedelmünk 5 év elteltével is. :)

okt. 15. 13:26
 16/24 anonim ***** válasza:
46%
Na pontosan erről van szó. Most jól keresek. Valószínűleg 5 év múlva is, de koránt sem biztos. Mi van, ha pl lerobbanok? Nem vagyok már olyan fiatal.
okt. 15. 13:39
 17/24 A kérdező kommentje:

Mondjuk erre létezik a biztosítás de persze tudjuk jól, az a legbiztosabb ha nincs :D

A kor csak egy dolog. Nem tudom mennyi vagy...

Én 33 vagyok de ha 25 lennék is benne lehetne ez a pakliban.

okt. 15. 13:45
 18/24 anonim ***** válasza:
Lassan 42, szóval ha most vennék házat, már nyugdíjhoz közelednék, mire kifizetem.
okt. 15. 13:47
 19/24 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen kiadásaid vannak, nincs is közöm hozzá, mindössze a keresetedről van egy számszerű infóm. De ha havonta 700ból is élsz / éltek és 1 misi félremegy akkor 3 év alatt összejön a ház átra. Persze lehet, hogy addigra megint drágább lesz de akkor is jó eséllyel fogsz tudni venni egyet szerintem. :)
okt. 15. 13:51
 20/24 anonim ***** válasza:

Az 1,7 millió egy jó hónap. Átlagban azért kevesebb. Vállalkozók vagyunk.

És sajnos pl asszonykám erős dohányos, arra is elég sok pénz elmegy. Havonta olyan 450 ezer marad meg.

okt. 15. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!