Miért lehet a baj a bankszámlám elnevezésével?
Van egy otp bankszámlám.
Anyámmal nyitottuk, mikor még kisgyerek voltam.
Akkor az én nevemet ,,és édesanyja" adta meg a bankszámla nevének.
Azóta felnőttem, megváltozttam az elnevezést csak a saját nevemre a netbankban. Ennek ellenére, ha utalok valakinek, még mindig ott van, hogy: ,, és édesanyja".
Gyakorlati jelentosege nincsen sok. De zavar, hogy ugy jon ki, mintha mama kedvence lennék.
Rákérdzetm erre a jelensŵgre személyeswn bankifokban is, de az ugyintezo szerint a saját nevem a bankszámla elnevezése, elvileg rwndben kellene lennie, de a gyakorlatban továbbra sincs. Már régwn modositottam az elnevezést.
"Fiókban segítenek tuti."
Ahogy a kérdés utáni részletezésben írja a kérdező: "Rákérdzetm erre a jelensŵgre személyeswn bankifokban is, de az ugyintezo szerint a saját nevem a bankszámla elnevezése,..."
Kérdezd meg az online vagy telefonos ügyfélszolgálatot. A bankfiókban bármit mondhatnak, mert nem visszakereshető és messze nem minden bankfióki alkalmazott találkozik az összes lehetséges problémával, így nem biztos, hogy mindenben kellően naprakész.
A központi ügyfélszolgálaton sokkal több minden megy keresztül, így jobban képben vannak és mivel rögzítik az összes kommunikációt, kénytelenek pontosan tájékoztatni.
(Bár velem előfordult, hogy online is tévesen tudtak valamit.)
#3 A tipp nem rossz, de szerintem utalásnál a saját adataidat nem tudod szerkeszteni, hogy mi jelenjen meg. A számlaszámot és a nevet is a számla központilag megadott adataiból húzza be - nem is volna értelme, hogy ezt csak úgy módosítgatni tudd minden egyes utalásnál mert visszaélésre adna lehetőséget, hogy úgy csinálj, mintha más küldte volna a pénzt nem te. Ez pedig a bankrendszerben egyáltalán nem lehet cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!