Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ma a postán az előttem lévő...

Ma a postán az előttem lévő ismerős valami ügyet intézett. A postás mondta neki,hogy kell két tanú?

Figyelt kérdés
Én voltam az egyik és a mögöttem lévő hölgy a másik. Nem olvastam el a papírt csak aláírtam. Név és lakcím semmi más. Lehet ebből bajom? Akár milyen papír is volt az? Gondolom ha a postás azt mondta tanú kell akkor nem mást írat velem alá.
szept. 20. 13:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A tanú csak azt jelenti, hogy az az illető írta alá a papírt, aki jogosult volt rá. Ha erről meggyőződtetek, akkor bajod nem lehet belőle. A papír tartalmáért a tanúk nem felelnek.

Ettől függetlenül én vadidegennek nem tanúznék semmit sem.

szept. 20. 13:29
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz belőle semmi bajod, de : "Nem olvastam el a papírt csak aláírtam" - ilyet sose tegyél.
szept. 20. 20:44
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
szept. 20. 20:46
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

""Nem olvastam el a papírt csak aláírtam" - ilyet sose tegyél."

Az irat tartalmához semmi köze egyik tanúnak sem.

A tanú kizárólag azt igazolja, hogy az írta alá, aki jogosult volt rá, és nem tartott senki pisztolyt a fejéhez, tehát nem erőszakkal írattál alá vele azt a bizonyos iratot.

A "papírt" akkor olvassa el aláírás előtt valaki, ha rá nézve tartalmaz kötelezettséget, vagy jogokat, tehát "róla" szól a papír, nem pedig tanúként írja azt alá.

Arról viszont tanúként sem árt meggyőződni, hogy az iratban feltüntetett adatokkal rendelkező írja azt valóban alá. Főleg, ha nem is ismeri a tanú az illetőt. Nem kell szégyenlősnek lenni, ehhez el kell kérni a személyi igazolványát.

szept. 21. 06:14
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

4. Akkor te nyugodtan írj alá bármit, amit eléd tesznek. Gondolom akkor csak annyit kell állítani, hogy csak tanú vagy és kész.

Persze, hogy a tartalmához semmi köze, de gondolom csak okoskodni akartál.

szept. 21. 16:39
 6/11 A kérdező kommentje:
A postás mondta írja alá két tanú így nem is néztem,hogy mi szerepel az aláírásom alatt.( Pl:tanú vagy bármi más) Jól gondolom azt ha tanút kér a postás akkor nem más szerepet oszt ránk a papíron? Pl:kezes vagy hozzá hasonló dolgok. Ahhoz gondolom iratok is kellenének? Pl személyi lakcímkártya?
szept. 21. 19:20
 7/11 anonim ***** válasza:

"4. Akkor te nyugodtan írj alá bármit, amit eléd tesznek. Gondolom akkor csak annyit kell állítani, hogy csak tanú vagy és kész.

Persze, hogy a tartalmához semmi köze, de gondolom csak okoskodni akartál."

Nem okoskodás, a tartalmához tényleg semmi köze.

A tanú kizárólag azt igazolja, hogy az írta alá az iratot, aki jogosult rá. Ismétlem: Semmi köze az irat tartalmához. A tanúztatás egyértelmű dolog -> Jelölik az iraton, hogy "tanúk"...

szept. 22. 07:33
 8/11 anonim ***** válasza:

"akkor nem más szerepet oszt ránk a papíron? Pl:kezes vagy hozzá hasonló dolgok. Ahhoz gondolom iratok is kellenének? Pl személyi lakcímkártya?"

Jól gondolod. Nem lesz gond...

szept. 22. 07:34
 9/11 anonim ***** válasza:
7. :D :D Pedig neked aztán tényleg mindent, de mindent el kellene olvasnod a biztonság kedvéért, mert a szövegértelmezés nem nagyon megy. Vagy tényleg csak az a lényeg neked, hogy tiéd legyen az utolsó szó. Ebben az esetben nyugodtan válaszolj még, megígérem, hogy én nem fogok, így te nyersz. :D
szept. 22. 13:35
 10/11 anonim ***** válasza:

"Pedig neked aztán tényleg mindent, de mindent el kellene olvasnod a biztonság kedvéért,"

Bocsi, de napi szinten paragrafusokkal foglalkozom már vagy 38 éve. Nekem nem kell osztanod az észt, mert láthatóan nálad vannak hiányosságok.

Csak jelzem, nem versenyzek veled, csak nem bírom, ha valaki valóban "okoskodik", pedig láthatóan nem tudja, hogy mi folyik körülötte. ;)

szept. 23. 04:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!