Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Paypal oldalán keresztül...

Paypal oldalán keresztül bankkártyán fizettem és a fizetendő összeg felett közel 400 Ft-ot levontak. Mire vonták le ezt a pénzt?

Figyelt kérdés

Ezt a pénzt két részletben vette le.

Egyszer 193 és egyszer 195 Ft-ot. A fizetendő összeg 1100 Ft volt. Mindhárom külön terhelésként jelentkezik. Rákérdeztem az oldal üzemeltetőjétől, aki azt válaszolta, hogy nem lett volna szabad többet levonniuk, mivel a tranzakciós díjat ő vállalja. Megnézte, fizetettek vele is 190 Ft kezelési díjat + én is fizettem még közel 400 Ft-ot.

A bankkártyám biztos nem törték fel, a Paypal vonta le ezt díjat valamire.

Ez szerintetek normális, hogy 1100 Ft után ketten közel 600 Ft tranzakciós díjat fizettünk? Erste bankos vagyok, de olyan bankkártyám van, aminél nem kell az internetes vásárláskor külön fizetni, mert benne van a havi díjba.

Mire kellet nekem is fizetnem, ha a honlap üzemeltetője átvállalta a tranzakciós díjat.

Köszönöm a segítséget.

2010. nov. 3. 10:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Én mikor jóval több pénzt utaltam akkor is 400 ft-ot vontak le.
2010. nov. 3. 10:36
 2/5 A kérdező kommentje:

De mire vonták ezt le? Ezek szerint közel 600 Ft a tranzakciós díj? Mert akinek utaltam a pénzt, az is fizetett. :(

Így nem éri meg ezen át fizetni.

2010. nov. 3. 11:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem félreértés van: Te tranzakciós díjat fizetsz, ő viszont azért fizet, ha továbbutalja az összeget a PayPal "számlájáról" a sajátjára.

Ha vásárolsz valamit, ott valóban az eladó állja a tranzakciós díjat (pl. ebay), ha viszont "csak úgy" fizetsz neki, akkor választható, hogy melyikőtök, és általában a tranzakció.

Az Erste bankkártyával is félreértés van, ott nem vállalnak át semmit, jó PR duma. Az eladó fizet mindig, ezért nem a vevőnek kell, de ennek nincs köze a bankkártyához.

2010. nov. 3. 13:22
 4/5 anonim ***** válasza:

És be is terhelték már a 400 Ft-ot?

Mikor én fizettem így, akkor csak zárolták a 400 Ft-ot, és 2 héttel később ez a zárolás feloldódott.

2010. nov. 3. 19:09
 5/5 A kérdező kommentje:
Csak zárolták egyenlőre.
2010. nov. 4. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!