Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ez az egészségpénztár felesleg...

Ez az egészségpénztár felesleges nem?

Figyelt kérdés
Hát én otthon félreteszem a pénzt az jobb nem?
aug. 28. 12:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Én azzal egészíteném ki a #10-est, hogy mivel levonják a működési költséget, azaz ha 6%, akkor 3M esetében 180e Ft-ot, az már nem éri meg.

Érdemes a fogászattal megállapodni, hogy állítsanak ki előlegszámlát 750e Ft-ról ep-re, és csak azt fizessed. Utána a többi meg menjen sima számlával.

Lényegében 750e Ft-on felül már nem éri meg a befizetés.

aug. 28. 14:41
 12/16 A kérdező kommentje:
Ahhh ertem! Koszonom!
aug. 28. 14:49
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Tegyük hozzá, hogy ÉVI 750-ről van szó. Tehát ha idén mondjuk csináltatsz egy hidat, meg jövő januárban is, akkor mindkettőre el lehet számolni.
aug. 28. 15:15
 14/16 A kérdező kommentje:
Igen az úgy nem rossz!
aug. 28. 15:22
 15/16 anonim ***** válasza:
Ez?
szept. 5. 19:43
 16/16 anonim ***** válasza:

Több részszámlát kérj mindenképpen úgy, hogy ne haladja meg a 750 ezer forintos éves befizetést (minusz működési ktg. + adójóváírás, ha már van) egy számla összege.

Az OTP-nél 5 évig el lehet számolni a számlákat pl., így gyakorlatilag ha 3 milliós a fogászati kezelés, akkor 4-5 évig kitudod maxolni az ep-t ezzel úgy, hogy befizeted az összeget, majd rögtön ki is utaltatod magadnak. Csak egy pénzforgatás, amin jön 13,5%-od. Szerintem megéri.

Pláne megéri ha az embernek van gyereke. Igénybe vettük a születési támogatást (3 ep számlával is), a gyed kiegészítést, mellette a jelzáloghitel támogatást, plusz most újra a születési támogatást, jövő évre pedig már lefedve szinte a teljes összeg a várandós gondozás és magánszülés számláival. Évek óta kimaxolja a férjem és én is, de még anyuét is mi használjuk pl. gyed kiegészítésre, az is harmadik éve maxon fut. :D Szerintem azért ha van mire elkölteni, akkor érdemes lehajolni azért a kis adóvisszatérítésért.

okt. 17. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!