Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hiteltörlesztésben van ötletetek?

Hiteltörlesztésben van ötletetek?

Figyelt kérdés

Olyan kérdésem lenne hogykihez tudnék fordulni (A bankok el utasítottak) segítene nekem pénzügyileg?

Édesapámnak vettem fel hitelt pár éve,de tavaly elhunyt és így nekem kell fizetnem tovább.( Tudom hogy ez az én bajom meg stb., de Gyeden vagyok itthon és senki sem segít)

Minden pénzem el megy a hitelre és éppen hogy ki tudom fizetni a rezsit.

Ne utálkozzatok,csak olyan írjon aki tud segíteni.

aug. 21. 15:49
 1/10 anonim ***** válasza:
69%

Hitelre hitelt felvenni még jobban vissza fog húzni. A "jó" szolgáltatók ezek szerint eleve nem is adnak neked, a "rosszak" pedig olyan feltételekkel, hogy még azt is nyögni fogod (kb. olyan dimenziókban, hogy a Providentnél 100 ezer forint után 222 ezret kell visszafizetni, 1 millió után is 1,8 milliót).

Ha milliókkal tartozol, még az ismerősök sem tudnak eléggé kisegíteni, és a tartozás ugyanúgy megmarad, legfeljebb nem kamatozik.

Ha a "senki nem segít" alatt azt is érted, hogy teljesen egyedül vagy, akkor a következő nem kellemes lehetőségek lennének még: találni valakit aki (önzetlenül) támogat, mert szeret és segíteni akar; olcsóbb lakásba költözni, és Onlyfans.

aug. 21. 16:02
 2/10 anonim ***** válasza:
54%
Sokmindent nem tudsz sajnos ebben az esetben kezdeni, képezd magad és keress jobban jövedelmező munkahelyet. Illetve nem vagyok jogász, de szerintem gyes alatt sem tiltja semmilyen törvény a munkavállalást. Átmeneti megoldás gyanánt pedig eladhatsz esetleg egy értékesebb vagyontárgyat.
aug. 21. 16:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Menj be a bankba, vázold a helyzetet és kérd a visszafizetési feltételek módosítását, pl, amíg nincs rendes jövedelmed, addig csak a kamatokat kelljen törlesztened, ez segíthetne a jelenlegi helyzetben. Meg adott esetben át lehet teljesen ütemezni a törleszést, más kondíciókkal. De minden esetben kérj lehetöséget arra is, hogy egy-egy nagyobb összeget soron kívül is jogol legyen befizetni, illetve legyen lehetöséged a lejárat elött kedvezöbb feltételek mellett végtörleszteni. (Ha ugyanis valahol jól keresel iödvel, örökölsz egy összeget vagy nyersz a lottón, azzal sok kiadástól meg tudsz szabadulni ilyen esetben)
aug. 21. 16:54
 4/10 anonim ***** válasza:
A bankban beszélj az ügyintézővel, kérj hitelkönnyebítést, ha pedig sehogy sem megy, akkor másik banknál egy alacsonyabb törlesztő részletű hitellel váltsd ki a mostanit.
aug. 21. 21:37
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. 1/4 sajnos ebben az esetben igen egyedül vagyok. Próbaltam meg oldani hát nem sikerült de nem adom fel valahogy majd csak sikerül meg oldanom

3/4 hát igen az öröklés jó lenne, igaz most örököltem egy házat ami alig ér valamit,az édesanyám él benne,és 2 örökös követeli a részét így ezt az ötletet is el kellett vetnem.

aug. 21. 22:24
 6/10 anonim ***** válasza:
A 3-as válaszomban az öröklés teljesen mellékes dolog jelenleg, ami fontos, hogy most menj be a bankba, vázold a helyzetet és kérj lehetöséget csökkentett összegü törlesztésre, amíg nincs rendes jövedelmed.
aug. 22. 11:35
 7/10 A kérdező kommentje:

Most látom hogy arra nem válaszoltam. Próbáltam azt is hogy lehet-e,de azt mondták hogy akkor szerződésmódosítás,és hogy akkor be tesznek a negatív khr listára .

Azt viszont nem szeretném.

aug. 22. 16:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Azzal mi a baj? Csak annyit jelent, hogy nem vehetsz fel új hitelt, azt meg eleve nem lenne okos dolog. Jobb, mint a mostani helyzet.
aug. 22. 16:46
 9/10 A kérdező kommentje:
Azzal csak annyi baj van ha be raknak a negatív kHr-be akkor ha kiis tudom fizetni a hitelt,ott leszek egy darabig. És az nem jó dolog
szept. 16. 08:03
 10/10 anonim ***** válasza:
DE, az kifejezetten jó dolog lenne számodra, mert szemmel láthatóan hajlamos vagy nem meggondoltan hiteleket felvenni. Ha egy ideig zárolva vagy, lesz idöd átgondolni, hogy hitel nélkül is meg lehet élni.
szept. 16. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!