Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha végtörlesztettem valakinek...

Ha végtörlesztettem valakinek a hitelét, azt az adott banknál vissza tudom szerezni, hogy vonják tovább az adóstól én pedig vissza kapjam a pénzemet?

Figyelt kérdés
Tudom kicsit fura élethelyzet, de a lényeg azóta a kapcsolat megromlott, és szeretném vissza kapni a pénzemet.

aug. 20. 09:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

A banktól nem.

Attól kell visszakérned, aki helyett fizettél.

aug. 20. 09:37
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Az egy lezárt ügymenet, a bankot nem érdekli ki fizette ki és miből.

Jogi úton tudod esetleg visszakövetelni attól, akinek kifizetted a hitelét.

aug. 20. 09:40
 3/16 anonim ***** válasza:
76%
Nem.
aug. 20. 09:44
 4/16 anonim ***** válasza:
76%
Nincs ilyen
aug. 20. 09:51
 5/16 krwkco ***** válasza:
26%

"Jogi úton tudod esetleg visszakövetelni attól, akinek kifizetted a hitelét."

Úgy sem tudja. Ez ajándék volt.

"(1) A meglévő ajándékot az ajándékozó visszakövetelheti, ha arra a szerződéskötés után bekövetkezett változások miatt létfenntartása érdekében szüksége van..."

"(2) Ha a megajándékozott vagy vele együtt élő hozzátartozója az ajándékozó vagy közeli hozzátartozója rovására súlyos jogsértést követ el, az ajándékozó visszakövetelheti az ajándékot, vagy követelheti az ajándék helyébe lépett értéket."

"(3) Az ajándékozó visszakövetelheti az ajándékot, vagy követelheti az ajándék helyébe lépett értéket akkor is, ha a szerződő felek számára a szerződéskötéskor ismert olyan feltevés, amelyre figyelemmel az ajándékozó az ajándékot adta, utóbb véglegesen meghiúsult, és e nélkül az ajándékozásra nem került volna sor."

Részletezve pl.

[link]

aug. 20. 10:10
 6/16 anonim ***** válasza:
81%
Azért az ajándékozásnak is van egy jogi definíciója és hivatalos formája. Gondolom egy darab papír nincs róla és azt sem tudjuk, hogy esetleg egyenesági rokon volt-e az illető, kellett-e adóznia az ajándék után, stb. Szóval ezt nem lehet így kijelenteni, hogy van-e esély jogi úton visszakövetelni, vagy nincs, beszélni kell egy ügyvéddel.
aug. 20. 10:15
 7/16 krwkco ***** válasza:
50%

Ajándékozás:

"ingyenesen, bármiféle ellenszolgáltatás nélkül átruházza a megajándékozottra,"

"készpénz, valamint a pénzösszeg átutalással történő, ellenszolgáltatás nélküli átruházása is ingóajándékozásnak minősül."

[link]

Az, hogy a megajándékozott nem fizetett illetéket, pedig kellett volna, nem teszi visszakövetelhetővé az összeget.

aug. 20. 10:22
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt értem és annyira nem érdekel a téma, hogy a linkelt oldalakat olvasgassam, de ha nekem nagyon fájna ilyesmi éppen, akkor megérne egy ügyvédi konzultációs díjat a lelki békém és nem a gyakori népével hagynám lebeszéltetni magam. Pláne ha sok-sok milliós összegről van szó és netán egy párkapcsolat felbomlása okozza a nézeteltérést. Ott azért már akár vagyon megosztás is képbe kerülhet, szóval nagyon nem mindegy mik a körülmények és károsnak tartom ennyire egyértelműen rátolni a kérdezőre, hogy engedje el. :)
aug. 20. 10:32
 9/16 A kérdező kommentje:
Persze nyilván jogi lépéseket fogok tenni. És telibe talál párkapcsolat megbomlása okozza a dolgot. Beszélek ügyvéddel!
aug. 20. 11:33
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Ritka nagy hülyének kell lenni ahhoz, hogy kifizesd a csajod hitelét úgy, hogy nem a feleséged...
aug. 20. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!