Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mennyi időt kell várjak egy...

Mennyi időt kell várjak egy személyi kölcsön után ha azt szeretném önerőnek is használni lakáshitelhez?

Figyelt kérdés
Szükségem lenne egy szabadfelhasználású kölcsönre de hamarosan szeretnék lakáshitelt is igényelni. Gondoltam vennék fel akkor többet és a lakáshitelnél majd az önerőhöz hozzáraknám, hogy többet tudjak beletenni. Viszont ha jól tudom a bankok nem szeretik ha valaki kölcsönt vesz fel és egyből önerőnek használná fel. Mennyi ideig lenne érdemes várjak, hogy pozitív legyen az elbírálás és ne úgy vegyék ,hogy az önerő csak hitelből lett szinte? Addig ha kell eltudnám utalni pár helyre masik számlákra akár külföldre is majd később vissza mintha máshonnan szedtem volna újra össze.

aug. 6. 12:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Az ide-oda utalásnak semmi értelme. Ők úgy is látják, hogy hol van az a pénz. Vagy hova ment.

A lényeg csak, hogy a fizud elég legyen a törlesztőkre.

aug. 6. 13:08
 2/4 A kérdező kommentje:
A fizetésem bőven elég a törlesztőkre csak ugye kellene 20% önerő általánosan a lakáshitelhez ugye.
aug. 6. 13:19
 3/4 anonim ***** válasza:
58%

Egyik: Infónak leírom, hogy alapból kizáró feltétel volt a lakáshitel elbírálásnál a néhány hónappal előtte (talán 3 hónapon belül) felvett egyéb, más hitel. Ez a tavalyi saját példám, hogy az általam aláírt szerződésbe mi volt benne.

Másik: Rontja a hitelképességedet, ha a felveendő hitel mellett van más hiteled is. Ergo kevesebb lakáshitelt kaphatsz.

Lényeg: Ez az elképzelés nem igazán jó ötlet, csak arra szerettem volna rávilágítani.

Javaslat: A bankok ingyenesen végeznek előbírálatot. Elég megmondani az önerőd összegét, illetve milyen értékben szeretnél vásárolni ingatlant és megmondják, hogy mik a lehetőségek.

aug. 6. 13:43
 4/4 anonim ***** válasza:

90 napnak el kell tennie, de ugye ha már van egy hiteled amit törlesztened kell, akkor sajnos kevesebbet lakáshitelt kaphatsz, hisz a fizetésed max 30-40%-át engedik terhelni a bankok általánosságban.

Egyébként már 10% önerő is elég lehet bizonyos helyzetekben, ennek érdemes utánajárni.

aug. 10. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!