Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Csok, babaváró 16. Héten...

Csok, babaváró 16. Héten meghalt magzat esetében?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lehet teljesen buta a kérdésem, csak megfordult a fejemben. Most lesz lassan aktuális, hogy vennénk házat amire felvennénk 1 gyerkőcre a CSOK-ot illetve a Babavárót. Hogy ha jók az információim, akkor pl a CSOK-nál akinek van pl már egy gyerkőce és vállal még 1-et mondjuk úgy is tudja igényelni. Márciusban sajnálatos módon meghalt a 16hetes magzatom (12. Héttől már akkor igényelhettünk volna, mert azt már ugye teljesítettként kezelik, akkor meg nem volt aktuális a téma) és megfordult a fejemben, hogy vajon ilyenkor is ez előbb leírtak alapján lehet e igényelni?

2024. júl. 15. 12:07
 1/4 anonim ***** válasza:
30%
Jár a pénz! Bevett szokás, hogy a 14. héten megkapja a doki a borítékot, kiállit egy igazolást, hogy beteg a magzat, így elkapartatható. Mivel a 12. hét a lényeg, így teljesítettnek tekintendő a szerződésben vállalt kötelezettség. CSOK, babaváró ugyanez. Először kamatmentesség, utána részben elengedés, utána ajándék.
2024. júl. 15. 12:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Csok-nál méltányosság kérhető elhalt terhesség esetén, de nem 100% hogy meg is adják.
2024. júl. 15. 13:20
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Akkor számít gyereknek a meghalt magzat, ha már felvettétek a csokot, babavárót és utána történik meg. Így, előtte, nem számítják be.
2024. júl. 15. 15:03
 4/4 anonim válasza:
Szerintem is a 3. válaszolónak van igaza sajnos, ha nem szóljatok mert én is így jártam....
okt. 31. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!