42 évesen szülök gyereket akkor már nem vehető fel babaváró hitel ? Csak 40 éves korig?
Ugyanmár, mindjárt megtoldja 2 évvel a kormány, mint a babaváró visszafizetését. 1 órája jött ki, aki nem teljesítette a feltételt, 2019-ben vette fel, annak 2024 helyett 2026 júl. 1-ig van határidő, gyerekre, visszafizetésre. Tényleg az a h.lye, aki nem vette fel, csupa.z s.ggre kell felvenni, aztán az adófizetők, idejében teljesítők, kimaradók, stb. majd fizetik.
Csak azt nem értem, miért nem a választások hónapjának a 30. napja... Vagy, júl 1-jén megtoldják fél évvel...
Kedves Kérdező, nem ellened írtam, hanem álltalánosságban. Most ha itt azt írják, hogy, dehogynem, 43 a határ, akkor elhiszed és kezded intézni?
Én is most olvastam, szánalmas ami ebben az országban megy. Mondtam is páromnak, vegyünk már fel 50 millió hitelt, aztán dorbézoljunk, a kormány igy is úgy is megment a gonosz bankokkal szemben...
Viccet félretéve, ezzel az egésszel (móratórium is stb) az a legnagyobb baj, hogy nem nevel pénzügyi tudatosságra, pedig voltak meg vannak is válságok, amik ezt az országot hatványozottan érintik, igy a lakosságnak gondolkozni kéne, mikor mit miért tesz, de igy nettó felesleges...
Én sztem az a szánalmas, hogy egy kalap alá veszik azt aki eleve nem is akart, és azt aki nem tudott szülni/gyereket vallani.
Annyi ítélkező szemét gonosz kommentet olvastam ma erről a témáról, mindenki olyan okos már megint.
Jönnek/jöttök ezzel a szarral, hogy "megmenti" a kormány.. a nagy lof.szt menti meg őket. Nem elengedik, hanem kap haladékot..
JAAA.. nem mellékesen éppen a választások utánig..
Persze aki felvette, nem is akart gyereket az vessen magára, én is ismerek olyat.. de jönnek az önjelölt okoskodok hogy "covid maradj otthonban szégyen akiknek nem jött össze a gyerek"
Hát képzeljétek el, nekünk pl. majdnem nem jött össze, bár nem vagyok érintett, mert van két lombikos gyerekem meg szerencsére örököltünk egy-egy lakást, de sosem itelkeznék olyan emberek felett akiknek "nem jött össze". Én nem látok bele mások agyába és a haloszobajukba se..
Nem gondolnak bele abba milyen amikor tényleg nem jön ossze.. vagy amikor egy összejön de több nem? Aztán lehet izlelgetni, hogy milyen érzés lehet elmenni egy kib.szott meddőségi klinikára ahol le se szarnak, te csak egy vagy a sok közül, intimitás zéró, benned turkál boldog boldogtalan, és aztán nyomni magatokba a sok hormont, amitől vagy rákos lesz a melled vagy nem.. aztán hetekig végig aggódni, hogy lesz-e ebből az egész szarbol valami vagy fél év múlva kezdheted elölről? Legmelyebbre kerültem minden sikertelen után.. sírtam, ki akartam magam nyirni, egy szarnak éreztem magam, összeomlottam de mindig talpra álltunk. Nekem a HETEDIK lombik sikerült az sem itthon.. és mi még fizettünk is érte..
Ha mondjuk teszem azt, babavárós lennék es nem sikerült volna, akkor nem lennék érdemes rá, hogy méltányolják a helyzetem? Nem, mi? Biztos nem k.rtunk eleget a férjemmel a covidban.. szegyen..
Azonos kalapba dobjuk ezeket a nőket, ffiakat, családokat, mint azokat akik felvettek aztán elváltak meg nem lett gyerek mert nem is akartak..
Habzo szájjal kommenteljetek csak hogy "mi fogjuk helyettük kifizetni" (mivan? Miért fizetnem ki én vagy bárki..? Nem nem kell kifizetni csak kaptak 2 szaros évet..)
Szekundet szegyenezrzetem van.. frocsogjetek...
5. vok
E/1-ben írj légyszíves vagy általános alanyban, mert nem rólam van szó, köszi!
"Habzo szájjal kommenteljetek csak hogy "mi fogjuk helyettük kifizetni" (mivan? Miért fizetnem ki én vagy bárki..? Nem nem kell kifizetni csak kaptak 2 szaros évet..)"
Amennyiben lesz elengedés, akár 5 Ft, mint 2008-ban a devizahitellel, akkor azok fizetik a másét akik... - ahogy írtam a hozzászólásomban.
De szó sem volt elengedésről. Nem kell olyanra hergelni a népet ami nem következett meg be.
Elmesélem akkor azt is mennyi 5 év a meddőségiben.
Tételezzük fel, van egy pár. Felvettek a babavárót, szeretnének gyereket, házasok.
Legjobb tudásuk szerint semmi bajuk, a nő jár évente rákszűrésre, nőgyógyászatilag, szervileg látszólag minden rendben nála. A ffi egészséges, fiatalok, átlagosak.
Minden erőfeszítésük ellenére 1 év rendszeres nemi élet után sem lesz terhes az asszony. (Azért írtam az 1 évet, mert 1 év alatt nagyjából elhajtanak, hogy ez normális, probalkozzal és általában ezt a "kezdők" be is veszik. Szóval elmegy egy év a semmire, felkeresnek egy meddosegit, ezzel bekerülnek a rendszerbe. Nagyjából innentől fél - 1 év mire kapnak egy idopontot... jaaa, de nem a kezelésre hanem konzultációra majd a köv.ciklusban a kivizsgálásra..
A kivizsgálás simán több hónap, ha nem találnak kizáró okot, akkor mondjuk kb. fél évvel később lehet kezdeni. Itt tartunk 2 és fél évnél és még lószar se történt..
Aztán akinek mondjuk találnak valami problémát (legyen az belgyógyászati, szervi) jönnek a kezelések, hogy egyáltalán kezdeni lehessen.. az akár több év.. és még nem történt semmi.
Lenyomni 5 sikertelen lombikot legalább 4 év... De az a minimum..
Ha netán terhes lesz a nő de elvetél az első trimeszter vége előtt, az ugye nem számít, akkor még ki is kell hagyni és még több vizsgálat jön.. és elölről..
Azt nem tudom tiszta-e itt mindenkinek, hogy az államilag támogatott 5 lombikot 2023 dec.-ig úgy számítottak, hogy az "1" ha vissza is kapta az anya a megtermékenyített embriót és az meg is tapadt. 2023 dec.-tol midnen megkezdett stimuláció 1-nek számít.
Így talán "könnyebb" megcsinálni az 5 sikertelent, de annak akinek nem ez a célja, annak ez nagy érvágás volt, (és szerintem már azt is a babavárósok miatt változtatták meg tavaly dec.-ben...)
Azonban, ne felejtsük el, hogy akiknek most jár le az 5 évük, azoknak még nagyrészt az előző rendszer szerint kellett, hogy teljesítsék a mentesseghez szükséges maximális állami sikertelen kezelést.
Nekünk a 7 alkalomból csak 2 volt olyan amikor sejtet vissza is kaptam és abból csak egyszer lett valóban terhességem.. szóval abban a rendszerben soha nem teljesült volna a mentesseghez szükséges 5 sikertelen kezelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!